FCSB – Dinamo, Eternul Derby sub semnul echilibrului

iulie 28, 2018

fcsb dinamo 1

Cele mai importante formații ale fotbalului românesc se întâlnesc în episodul cu numărul 173. FCSB a câștigat de 59 de ori în fața rivalei, în timp ce Dinamo are tot același număr de victorii. De 54 de ori, Eternul Derby s-a încheiat la egalitate.

Și istoria recentă a Clasicului României stă tot sub semnul echilibrului. 2-2 s-a încheiat din februarie anul acesta, cu o egalare în extremis a „roș-albaștrilor”.

Anterior, FCSB s-a impus pe teren propriu în turul campionatului, pentru ca Dinamo să aibă ultima victorie pe 1 mai 2017, un 2-1.

De altfel, meciurile dintre FCSB și Dinamo din ultimul timp au fost marcate de goluri înscrise în ambele porți. Doar în unul din 11 meciuri Dinamo nu a reușit să înscrie.

În prima etapă a Ligii I, Dinamo s-a impus pe teren propriu contra Voluntariului, scor 2-1, revenind pe tabelă după ce ilfovenii au reușit să deschidă scorul în repriza a doua. FCSB însă a pierdut deplasarea de la Astra, scor 1-0.

Prima întâlnire Steaua-Dinamo a avut loc la 21 noiembrie 1948, când formația din Șoseaua Ștefan cel Mare s-a impus după un gol marcat de Marian Apostol. Atunci, FCSB de acum se numea CSCA

Etichete: , ,

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *