Optimi de finală la Mondial. Cum arată drumul spre GLORIE

iunie 29, 2018

cupa mondiala trofeu

Doar trei meciul până la finală pentru oricare dintre echipele calificate în optimi. Trei meciuri până la un meci ce poate aduce gloria definitivă oricărui jucător.

Cel mai interesant meci al optimilor de finală este fără îndoială Argentina – Franța. Ajunsă cumva pe locul 2 al grupei D, Argentina a reușit până la urmă calificarea în optimi. Franța și-a urmat traseul normal în grupa C și acum a fost stabilită una dintre cele mai tari partide din istoria optimilor Cupei Mondiale.

A doua optime pune față în față Uruguayul lui Luis Suarez și Cavani contra naționalei lui Ronaldo, Portugalia. Acesta din urmă a fost decisiv până acum pentru Portugalia, într-o grupă ușoară totuși cu două outsidere care până la urmă tot au pus probleme favorite.Uruguay însă a avut un traseu perfect până acum reușind chiar să învingă la scor țara gazdă, Rusia, ce impresionase în meciul contra saudiților.

Fosta campioană mondială Spania întâlnește în optimi Rusia. Pe hârtie, lotul Spaniei este mult superior celui al rușilor, însă Rusia joacă acasă și se poate întâmpla orice, mai ales că ibericii s-au descotorosit de selecționerul Lopetegui cu doar câteva zile înainte de debutul la Mondial.

Poate revelația de la acest turneu, Croația, și asta prin ușurința cu care a câștigat cea mai grea grupă, întâlnește formația națională a Danemarcei. Aceasta din urmă nu a impresionat în grupa C, dar a reușit totuși calificarea fără prea mari emoții.

Brazilia lui Neymar joacă în optimi contra Mexicului. Brazilia a câștigat grupa E fără înfrângere și cu o apărare solidă, cu mult schimbată față de ediția precedentă. Mexicul s-a calificat cu emoții și datorită victoriei incredibile a Coreei de Sud contra campioanei mondiale en-titre Germania.

Una dintre favoritele la câștigarea Mondialului, Belgia, a câștigat grupa G la bătaie cu Anglia, într-un ultim meci ce a pus față în față echipele de rezerve ale ambelor naționale. Acum, în optimi, Belgia întâlnește o Japonie calificată datorită criteriului Fair-play, dar ajunsă aproape fără fair-play în această fază după ce a refuzat jocul în ultimele 15 minute din înfrângerea cu Polonia.

Câștigătoarea grupei F, Suedia, joacă pentru un loc în sferturi contra Elveției. Poate cel mai puțin probabil meci din optimi le dă șansa ambelor echipe să ajungă într-un sfert de finală nesperat. Suedia a impresionat în ultimul meci din grupă contra Mexicului, iar Elveția a întors meciul decisiv cu Serbia după ce a fost condusă.

Anglia și-a stabilit din nou obiective îndrăznețe pentru Cupa Mondială și până acum a părut o echioă solidă cu un atacant în maree formă: Harry Kane. Meciul pierdut cu Belgia e aproape irelevant după ce ambele naționale au folosit jucătorii de rezervă. De cealaltă parte, Columbia s-a calificat în optimi deși a început Mondialul dezastruos, cu un cartonaș roșu în minutul 2 și înfrângere cu Japonia.

Al cui este cel mai bun drum spre finală?

Etichete: ,

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *