În sferturi trece cine poate. Poate Columbia, poate Anglia …

iunie 19, 2018

Colombian fans gather outside the Luzhniki Stadium before the Group A match between Russia and Saudi Arabia during the 2018 FIFA World Cup in Moscow, Russia, 14 June 2018.

Russia kicked off the global showpiece against Saudi Arabia at Luzhniki Stadium in Moscow. They are the lowest ranked team in the competition, they have not won a game since October, but no host team has ever lost the opening match. It is Saudi Arabia's first appearance in the finals in 12 years and they will be aiming for their first win in the tournament since beating Belgium in 1994. There were fans from all around the world outside the stadium waiting for the spectacle to begin.

Bob după bob cu Anglia și cu sudamericanii, campionat mondial după campionat european. Așa am numărat marile noastre victorii. Am dat totul și am adunat cele mai fericite regrete. Acolo unde nimeni nu ne dădea șansa noastră, ne-am luat bucuria și nu o dăm nimănui până la următorul Hagi. A fost o generație de aur și de balauri, acum vorbim despre 2018, un Campionat la care tot românul are dreptul la Premii de Mondial

Ne-am întors în vremurile bune pentru că azi, ELE sunt cele mai importante. Anglia și Columbia în sfertul zilei. Un sfert de cel puțin 90 de minute. Full contact între două lumi și civilizații extraterestre una pentru cealaltă. Unii sunt colorați, vocali și escobari, ceilalți sunt sobri ( … erau), regali și se îmbată de când se știu cu pretenția că merită tot din fotbal pentru că ei l-au găsit.

Englezii nu au ieșit cu nasul pe sus din grupe, ci cu un 0-1 cu Belgia. Asta după un 2-1 pe jantă cu Tunisia și un scor de “Miss Halep wins” cu Panama.

Columbienii au început cum nu se putea mai bine pentru japonezi, apoi s-au reglat din mers. Au dat 3 cu Polonia, 1 cu Senegal și au mers în optimi de pe 1 din grupă.

Acum e momentul Columbiei, spun cei care l-au avut pe Valderrama la gume cu surprize. Englezii vor fi campioni, zice tot Facebook-ul. La dreapta Facebook-ului e și istoria directă, cu 2-0 și un egal în cele 3 meciuri Anglia-Columbia. O victorie a fost chiar la Cupa Mondială din Franța. Unde mai pui că Ronaldo dă acum la perete în timp ce Kane are 14 mp de plasă în față ca să iasă golgheter.

Dar. “Dar” cu litere cât monitorul de mari. Nu cumva au fost favorite Germania, Argentina, Portugalia și Spania, oarecum în ordinea inversă plecării acasă? DAR! Nu cumva echipele astea – mai puțin Argentina – au fost executate de echipe care nu valorau pe foiță mai mult decât valorează Columbia? Și nu cumva Anglia ar fi – teoretic, zicem – cea mai nefavorită dintre eliminatele mari de până acum? Păi, așa mai venim din Columbia.

P.S. Echipele astea două dau în mai puțin de 50% din meciurile recente peste 2.5 goluri. Ca să nu spuneți că n-ați știut. Și că n-ați văzut tot ce e mai interesant despre meciul ăsta fix aici.

Autor Alexandru Banu

Etichete: , , , ,

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *