Modificări la vârf în clasamentul coeficienților UEFA. România are perspective slabe pentru o poziție mai bună

septembrie 29, 2017

champions league

Coeficientul UEFA este bazat pe evoluțiile fiecărei asociații din ultimii cinci ani în Liga Campionilor și Liga Europa. Clasamentul determină numărul de locuri în competițiile europene pentru fiecare țară. Clasamentul final al sezonului 2017/2018 va determina alocarea cluburilor din fiecare țară pentru sezonul 2019/2020 din cupele europene.

Ultima etapă din grupele Ligii Campionilor și Ligii Europa a adus modificări privind clasamentul coeficienților UEFA. Italia a revenit din nou pe poziția a treia, depășind Germania cu 0.918 sutimi. Italia a adunat în acest an 6 puncte cu șase echipe angrenate în cupele europene, în timp ce Germania a strâns 2.428 de puncte și mai are șase echipe din șapte în grupele Ligii Campionilor și Ligii Europa.

Spania continuă să domine fără probleme clasamentul coeficienților, cluburile din La Liga având punctajul 92.855 de punct. Pe locul al doilea se găsește Premier League, care are doar 66.462 de puncte. Atât Spania, cât și Anglia au rămas cu toate cele șapte echipe în competițiile europene.

După Italia și Germania, pe locul cinci se găsește Franța, urmată în ordine de Rusia, Portugalia, Belgia, Ucraina și Turcia.

România staționează pe locul 21 al clasamentului cu 19.450 de puncte. Pentru că a început sezonul cu cinci echipe, toate punctele se vor împărți la acest număr, iar Liga I o mai are reprezentantă doar pe FCSB, în grupele Ligii Europa. Până acum, în acest sezon, România a adunat puncte în special datorită meciurilor celor de la FCSB, 1.9 puncte fiind coeficientul pentru 2017/2018.

Perspectivele ca România să depășească alte țări în clasament sunt destul de mici. Doar Polonia, aflată pe poziția 20, se află într-o situație mai rea, nemaiavând nicio reprezentantă în competiții din cele patru cu care a început campania europeană. Însă toate celelalte contracandidate ale României mai au cel puțin o reprezentantă în cupele europene, iar numărul de puncte al acestora se împart la 4, față de 5 pentru România.

Etichete: , , ,

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *