Salariul fabulos al lui Neymar la PSG. A devenit al doilea cel mai bine plătit fotbalist din lume

septembrie 25, 2017

neymar barcelona

Suma transferului său de la Barcelona la PSG a depășit orice barieră atunci când clubul francez i-a plătit clauza de reziliere în valoare de 222 de milioane de euro.

Acum, Football Leaks a dezvăluit și salariul pe care Neymar Jr îl are la PSG: 36.8 milioane de euro pe an.

Pentru a pune în perspectivă salariul lui Neymar, brazilianul câștigă o sută de mii de euro pe zi pe Parc des Princes, tradusă în 4.000 de euro pe zi sau 66 de euro pe minut.

Și totuși, Neymar nu are cel mai mare salariu dintre fotbaliști în acest moment. Argentianul Carlos Tevez câștigă în China 38.4 milioane de euro pentru primul său an printre asiatici.

Însă cele două staruri mondiale ar putea fi depășite în curând de Lionel Messi. Cel mai bun jucător al lumii urmează să semneze contractul de prelungire cu FC Barcelona pe o sumă incredibilă de 40 de milioane de euro pe sezon.

În urmă cu 50 de ani, cel mai bine plătit fotbalist al lumii, George Best, câștiga o mie de lire sterline pe săptămână. De-abia la începutul anilor ’80 a apărut primul fotbalist care să câștige 10.000 de lire sterline pe săptămână, iar acesta era Falcao, la AS Roma. În 2001, fundaul Sol Campbell a devenit primul fotbalist ce câștigă o sută de mii de euro pe săptămână, iar opt ani mai târziu, în 2009, același Carlos Tevez câștiga 200.000 de lire sterline pe săptămână la Manchester City.

Etichete: , ,

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *