Federer și lupta cu recordurile. Poate deveni jucătorul cu cele mai multe titluri la Wimbledon

iulie 16, 2017

roger federer mfoto

MARIN CILIC – ROGER FEDERER, ora 16:00

Roger Federer, 35 de ani, a câștigat deja Australian Open în acest an, iar acum se pregătește de un nou record. Federer este la egalitate de titluri la Wimbledon, câte șapte, cu britanicul William Renshaw și cu americanul Pete Sampras. În acest an, el are posibilitatea să fie singurul jucător cu opt titluri la Wimbledon dacă trece în finală de croatul Marin Cilic.

Pentru prima dată după opt finale consecutive de Grand Slam, Roger Federer nu va întâlni în finală pe unul dintre Andy Murray, Novak Djokovic sau Rafa Nadal. Dominația celor patru, alături de celălalt elvețian Stan Wawrinka, a fost atât de mare încât Federer a disputat ultima finală de Grand Slam cu altcineva în afară de ei în 2009, la US Open, când s-a înclinat în fața argentinianului Juan Martin del Potro.

Anul acesta la Wimbledon Roger Federer nu a pierdut nici măcar un set și este favorit clar să câștige al 19-lea său titlu de Grand Slam. Dacă va câștiga, Federer va deveni și cel mai învârstă jucător ce se impune la Wimbledon în era profesionistă.

Pentru elvețian, este a 11-a finală disputată la Wimbledon. Au trecut 14 ani de când Federer câștiga prima lui finală importantă pe Centre Court, când îl învingea pe australianul Mark Philippoussis, și cinci ani de la ultimul titlu câștigat la Wimbledon, când adversar i-a fost Andy Murray.

De partea cealaltă, croatul Marin Cilic a trecut de americanul Sam Querrey în semifinale pentru a ajunge în prima lui finală de Wimbledon. Cilic a avut un parcurs excelent și în turneele premergătoare Wimbledonului, ajungând în finală la Queens și în semifinale la Den Bosch.

Câștigător al US Open în 2014, Cilic este primul croat ce ajunge în finala de la Wimbledon după Goran Ivanisevic. În 2001, Ivanisevic se impunea în finala de la Wimbledon.

Federer conduce la întâlnirile directe cu Cilic cu scorul de 6-1, dar ultimele două meciuri dintre cei doi au fost strânse.

Oferta Casa Pariurilor pentru această partidă

(Foto: MediafaxFoto)

Etichete: , , ,

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *