Astra începe aventura echipelor românești în Europa

iulie 13, 2017

edward iordanescu mfax

ASTRA GIURGIU – ZIRA FK, ora 20:30

Prima echipă românească ce intră în focurile preliminariilor din Europa este fosta campioană Astra Giurgiu.

Formația pregătită acum de Edward Iordănescu a trecut în această vară printr-o transformare profundă. După plecarea antrenorului Marius Șumudică, mai mult de jumătate dintre jucătorii din sezonul trecut au ales să nu-și mai prelungească înțelegerile cu gruparea giurgiuveană.

După plecările inițiale ale jucătorilor care au câștigat titlul de campioană în urmă cu două sezoane: Denis Alibec, William De Amorim sau Boldrin, Astra s-a despărțit acum de majoritatea numelor grele din lot. Astfel, portarul Silviu Lung Jr a plecat în Turcia, la Kayserispor, ca și Cristian Săpunaru. Constantin Budescu, Filipe Teixeira și Junior Morais au ales să evolueze pentru FCSB, Daniel Niculae, Daniel Florea, Damien Bodjemaa și Geraldo Alves sunt jucători liberi de contract, Cristian Oros va juca pentru Sepsi Sf. Gheorghe, Fabricio la FC Ashdod iar Florin Lovin s-a retras din activitate.

Pe lista noilor jucători sosiți la Astra se numără David Lazar, Erico Da Silva și Filip Mrzljak veniți de la Pandurii, formație antrenată în trecut de actualul tehnicianal giurgiuvenilor, Edward Iordănescu. În atac, Astra a reușit să aducă un jucător cu nume, Anthony Le Tallec, dar și pe golgheterul eșalonului secund, Bogdan Chipirliu.

Contând pentru prima manșă a turului doi preliminar din Liga Europa, inițial meciul era programat să se dispute în deplasare, la Baku, dar UEFA a decis ca turul confruntării să aibă loc la Giurgiu, pe stadionul Marin Anastasovici.

Zira Fk a mai disputat un tur preliminar până la confruntarea cu Astra. Azerii au trecut în ambele manșe de formația luxemburgheză FC Differdange 03. La Baku azerii au câștigat cu 2-0, iar în deplasare cu scorul de 2-1.

Până acum, Astra nu a pierdut niciun meci din tururile preliminare ale Ligii Europa. Primele înfrângeri ale Astrei au venit în play-off-ul competiției. Astra a mai întâlnit o singură dată în Europa o formație din Azerbaidjan și a învins-o în ambele manșe.

În meciurile amicale disputate în această vară, Astra a pierdut cu Trepca, Anzhi și Rijeka, reușind să câștige doar contra celor de la Triglav.

Zira, într-un meci amical disputat contra campioanei României, Viitorul, a pierdut cu scorul de 2-1.

Oferta Casa Pariurilor pentru această partidă

(Foto: MediafaxFoto)

Etichete: , ,

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *