„Șocul” optimilor la Wimbledon: Halep – Azarenka

iulie 10, 2017

halep

 VICTORIA AZARENKA – SIMONA HALEP, ora 15:30

Cel mai interesant meci din optimile de finală de la Wimbledon le pune față în față pe Simona Halep și Victoria Azarenka, două jucătoare din prim-planul circuitul WTA.

Simona Halep, locul 2 WTA și cap de serie numărul 2 la Wimbledon, va trebui să treacă de Azarenka pentru a-și apăra punctele de la ediția precedentă a turneului londonez când a ajuns în sferturile de finală ale competiției.

Victoria Azarenka, din Belarus, este un fost număr unu mondial, aflată acum pe poziția 683 WTA, de-abia a revenit în circuit după ce în decembrie 2016 a născut.

Cele două jucătoare s-au întâlnit până acum de trei ori, sportiva din Belarus conducând la meciurile directe cu scorul de 2-1. Victoriile ei au venit însă în 2012, în timp ce Simona Halep a reușit să o învingă în 2015, în sferturile de finală de la US Open, într-unul dintre cele mai frumoase meciuri din circuit. A fost întâlnirea în care Simona Halep a revenit spectaculos în setul decisiv și s-a impus până la urmă cu scorul de 6-4, 4-6, 6-4. Atunci, constănțeanca menționa că a fost unul dintre cele mai bune meciuri ale ei.

Simona Halep a trecut în optimi la Wimbledon de chinezoaica Shuai Peng, locul 37 WTA, cu scorul de 6-4, 7-6 (4). Victoria Azarenka a depășit-o în runda precedentă pe britanica Heather Watson, locul 102 WTA, cu scorul de 3-6, 6-1, 6-4.

Azarenka a revenit în circuitul WTA la Eastbourne, unde a pierdut în tururile preliminare, dar la Wimbledon bielorusa și-a regăsit forma.

Cea mai bună performanță a Simonei Halep la Wimbledon o reprezintă prezența în semifinalele turneului, în 2014. Dacă va ajunge și în acest an în semifinale, Halep poate ocupa locul 1 mondial în cazul în care Angelique Kerber nu ajunge în finala competiției.

Oferta Casa Pariurilor pentru această partidă

(Foto: MediafaxFoto)

Etichete: , , ,

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *