Datele de start ale celor mai puternice campionate din Europa

iunie 20, 2017

messi barcelona 3

Cei mai importanți jucători ai lumii vor avea o vacanță scurtă anul acesta din cauza Cupei Mondiale din Rusia, din 2018. Astfel, deși de-abia s-a tras cortina peste cele mai puternice campionate, noul sezon deja bate la ușă.

Englezii au fost cei mai rapizi și au stabilit deja țintarul pentru nou sezon. Premier League debutează pe 12 august. În Anglia va urma din nou o luptă crâncenă pentru titlu iar banii pe transferuri au început deja să zboare cu sume amețitoare. Campioana en-titre Chelsea Londra, Manchester City, Manchester United, Liverpool, Arsenal și Tottenham sunt și anul acesta printre favorite la titlu.

La Liga din Spania debutează pe 12 august iar în Peninsulă se anunță o nouă luptă între Real Madrid și Barcelona. Posibilul transfer al lui Cristiano Ronaldo de la Real Madrid ține capul de afiș al tuturor publicațiilor în această perioadă. Cu o săptămână înainte de startul sezonului urmează un meci așteptat de toată lumea: Supercupa Spaniei: Real Madrid – Barcelona, pe 6 august.

Supercupa Germaniei este programată pe 5 august și pune față în față cele mai importante echipe din Bundesliga în ultima perioadă: Bayern Munchen și Borussia Dortmund. Noul sezon al Bundesligii va începe la 18 august.

Serie A are programată prima etapă pe 11 august iar Supercupa Italiei va avea loc pe 6 august. Supremația celor de la Juventus este contestată ca de obicei în ultimii ani de Napoli și AS Roma, dar acum și formațiile din Milano, Inter și AC Milan își anunță planurile pentru titlu în Italia.

Ligue 1 este campionatul care debutează cel mai devreme dintre cele menționate. Prima etapă este programată la 5 august. Deși pe locul doi sezonul precedent, anul acesta PSG este mare favorită la titlul de campionă.

În România, Liga I va începe mult mai devreme față de campionatele puternice. Pe 15/16 iulie are loc prima etapă din România. Deși se știe data de debut a campionatului Ligii I, nu se cunoaște încă sistemul de desfășurare, LPF venind cu propunerea modificării actualului play-off, unul care să conțină pentru sezonul viitor opt echipe în loc de șase.

Etichete: , , , ,

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *