Federer – Berdych, o rivalitate de 14 ani, în sferturi la Miami

martie 30, 2017

roger federer mfoto

ROGER FEDERER – TOMAS BERDYCH

Rivalitatea dintre elvețianul Roger Federer și Tomas Berdych datează de 14 ani.

Cap de serie numărul 4 al turneului de la Miami, Roger Federer întâlnește favoritul cu numărul zece al turneului american, cehul Tomas Berdych.

Ambii jucători nu au pierdut până acum niciun set la Miami.

Roger Federer a câștigat ultimele șase întâlniri dintre cei doi și conduce la meciurile directe cu scorul de 17-6. De asemenea, în aceste ultime șase întâlniri Berdych a reușit să câștige un singur set în fața elvețianului, în finala de la Dubai din 2014

Ultimata dată când cehul s-a impus într-un meci cu Federer a fost în 2013, tot la Dubai, dar în semifinale de data aceasta.

În ianuarie 2017, cei doi au ajuns la al 14-lea an în care se întâlnesc în circuitul ATP. La Australian Open, Roger Federer s-a impus cu scorul de 6-2, 6-4, 6-4, într-un turneu pe care avea să-l câștige ulterior.

La Miami, Federer și Berdych s-au întâlnit ultima dată în 2010, în turul patru. Atunci, cehul a câștigat meciul cu scorul de 6-4, 6-7, 7-6 și a ajuns până în finală, pierdută în fața lui Andy Roddick.

În acest an, Federer a câștigat 16 meciuri din 17 și are 16 seturi consecutive câștigate. Pentru el, este al zecelea sfert de finală la Miami.

De cealaltă parte, pentru Berdych este al cincilea sfert de finală consecutiv la Miami, fază în care a ajuns de opt ori în ultimii 13 ani.

Oferta Casa Pariurilor pentru această partidă

(Foto: Guliver/Getty Image)

Etichete: , , ,

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *