Cvadruple câștigătoare ale Cupei Africii, Camerun și Ghana se luptă pentru un loc în finala cu Egipt

februarie 2, 2017

ayew mediafaxfoto

CAMERUN – GHANA, ora 21:00

Ambele echipe au câștigat de patru ori Cupa Africii pe Națiuni, dar în ciuda acestor performanțe, în ultimii ani nu au mai reușit să cucerească cel mai important trofeu continental al Africii.

Ghana a câștigat ultima dată Cupa Africii pe Națiuni în 1982, iar Camerunul în 2002.

Camerunulul a fost privată la acest turneu de șapte jucători care au refuzat convocarea pentru națională, incluzând aici pe Joel Matip, de la Liverpool, și Eric Maxim Choupo-Moting, de la Schalke. În ciuda acestor absențe, naționala Camerunului a reușit să-și croiască drumul până în semifinalele din acest an.

Chiar și fără Matip și Choupo-Mating, Camerunului oricum îi lipsesc starurile de altă dată, cum ar fi Roger Milla la Cupa Mondială din 1990 sau Samuel Eto’o, în anii 2000.

Mai mult, jucătorii și staff-ul naționalei Camerunului au fost nemulțumiți de bonusurile oferite de Federație pentru perfomanțele lor.

„E adevărat, nu doar jucătorii ci toți dintre noi suntem nemulțumiți de bonusurile care ni s-au oferit și care dovedesc o lipsă de respect”, a spus selecționerul belgian al Camerunului, Hugo Broos.

Naționala Ghanei este o obișnuită a semifinalelor Cupei Africii în ultima perioadă, fiind la a șasea semifinală consecutivă. Totuși, succesul final le-a scăpat ghanezilor.

Vedeta ghaneză Asamoah Gyan a lipsit în sfertul de finală din cauza unei accidentări, dar staff-ul medical speră să-l recupereze până la ora partidei. Chiar și fără Gyan, Ghana s-a dovedit redutabilă în atac cu frații Andre și Jordan Ayew.

„Ghana devine din ce în ce mai bună la acest turneu și sperăm ca această evoluție să continue și în semifinală”, a spus antrenorului secund al Ghanei, Maxwell Konadu.

Meciul va avea loc la Franceville, iar naționala Ghanei este favorită la Casa Pariurilor, cu o cotă de 2.55 pentru câștigarea meciului, în timp ce Camerunul este cotat cu 3.25. Un deznodământ pentru prelungiri în semifinala Camerun – Ghana este cotat cu 2.85.

Oferta Casa Pariurilor pentru această partidă

(Foto: MediafaxFoto)

Etichete: , , , ,

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *