Franța, mare favorită în finala Campionatului Mondial cu Norvegia

ianuarie 29, 2017

nikola karabatic mfoto

FRANȚA – NORVEGIA, ora 18:30

Marea finală a Campionatului Mondial de handbal se dispută între țara organizatoare a turneului, Franța, și debutanta într-un ultim act major, Norvegia.

Franța este favorită clară în acest meci, dar tinerețea și dorința de afirmare a norvegienilor, ajunși pentru prima dată în această fază a unei competiții majore, reprezintă punctul forte al nordicilor.

Norvegia, după ce anul trecut a ajuns pentru prima dată într-o semifinală majoră, a confirmat practic acum generația bună pe care o are la dispoziție.

În faza grupelor acestui mondial, Franța s-a impus în fața Norvegiei cu scorul de 31-28. Norvegienii au reușit să se califice apoi în finală după o semifinală dramatică împotriva Croației. Între timp, echipe favorite ale competiției din Franța, Germania, Danemarca și Spania, au fost și ele eliminate mult prea devreme în turneu.

Pentru Franța ar putea fi cel mai ușor trofeu mondial pe care îl câștigă mai ales că nu s-a întâlnit cu nicio rivală puternică până în finala turneului pe care îl organizează. Singurul meci în care francezii au întâmpinat probleme a fost cu Polonia în grupe, dar într-o partidă fără importanță în clasamentul final. Francezii se așteptau să aibă probleme cu Suedia în sferturi și au întâmpinat ceva dificultăți, dar au terminat meciul victorioși până la urmă. În semifinale, Franța a câștigat fără mari probleme meciul cu Slovenia.

De altfel doar în meciul cu Polonia Franța nu a reușit să ajungă la 30 de goluri înscrise într-o partidă.

Mai mult, francezii nici nu au apelat la armele lor cele mai puternice. Gerard i-a luat locuri între buturi lui Omeyer, Nikola Karabatic nu evoluează extraordinar și nici Abalo nu s-a remarcat în mod special tot turneul. Experimentatul Narcisse intră în teren doar când Franța întâmpină cu adevărat probleme.

Marea speranță a norvegienilor în meciul cu Franța o reprezintă evoluția lui Sagosen. Vedeta norvegiană va trebui să facă un joc mult mai bun cu Franța decât cel din meciul cu naționala Croației pentru ca fanii nordici să spere la primul trofeu major câștigat de naționala țării lor.

Oferta Casa Pariurilor pentru această partidă

(Foto: MediafaxFoto)

Etichete: , , ,

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *