Selecționerul Senegalului insistă că favorită este Camerunul în sferturi

ianuarie 28, 2017

sadio mane mfoto

SENEGAL – CAMERUN, ora 21:00

Selecționerul naționalei Senegalului, Aliou Cisse, insistă că reprezentativa Camerunului este favorită în sfertul de finală dintre cele două echipe. Totuși, Senegalul a avut un parcurs foarte bun până în sferturile de finală iar specialiștii văd trupa condusă de Aliou Cisse ca o favorită la câștigarea ediției din acest de Cupa Africii.

„Camerun este favorită. A câștigat Cupa Africii de patru ori până acum iar Senegalul niciodată. Deci, dacă trebuie să fie o favorită, aceasta este cu siguranță Camerun. Este o echipă cu jucători importanți și cu un antrenor experimentat. Eu și jucătorii mei suntem onorați că întâlnim Camerunul în sferturile de finală”, a spus Aliou Cisse.

Senegal a impresionat în grupa B de la Cupa Africii pe care a câștigat-o după victorii cu Tunisia și Zimbabwe și un egal cu Algeria în care a folosit zece rezerve față de meciurile precedente. Unul dintre cei mai importanți jucători ai Senegalului este Sadio Mane, atacantul lui Liverpool fiind al treilea în clasamentul celor mai bun jucători din Africa în 2016.

Camerun s-a calificat de pe locul al doilea al grupei A după egalul din primul meci cu Burkina-Faso, victoria cu Guinea-Bissau și remiza albă cu Gabonul, rezultat ce a însemnat și eliminarea țării gazdă a competiției.

O întâlnire de referință dintre cele două naționale este finala din 2002 a Cupei Africii, câștigată de Camerun cu scorul de 3-2 după loviturile de departajare, după 120 de minute scorul fiind egal 0-0. Atunci, actualul antrenor al Senegalului era căpitanul echipei și a ratat un penalty la loviturile de departajare.

Camerun avea în 2002 vedete de talie mondială ca Samuel Eto’o, Rigobert Song sau Marc-Vivien Foe, decedat între timp. Acum, naționala Camerunului nu mai are jucători atât de cunoscuți la nivel internațional.

Selecționerul Camerunului, belgianul Hugo Broos, se bazează tocmai pe dorința de afirmare a tinerilor săi jucători.

„Avem jucători tineri cu foame de a câștiga orice. Acum că am ajuns în sferturile de finală, orice se poate întâmpla”, a spus Hugo Broos.

În ultimul meci dintre cele două naționale s-a înregistrat o remiză albă, în 2011, în preliminariile pentru Cupa Africii pe Națiuni.

Oferta Casa Pariurilor pentru această partidă

(Foto: MediafaxFoto)

Etichete: , , , , ,

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *