O debutantă în semifinale, Norvegia, întâlnește o obișnuită a finalelor, Croația

ianuarie 27, 2017

sagosen mfoto

CROAȚIA – NORVEGIA, ora 21:45

A doua semifinală a Campionatului Mondial de handbal programează duelul dintre o debutantă în această fază a competiției, Norvegia, și Croația, o echipă obișnuită să ajungă în topul turneelor mari  de handbal.

Norvegia a avut cea mai bună clasare în clasamentul mondial tocmai în 1958, iar acum a reușit să ajungă între primele patru echipe ale lumii. Anul trecut, Norvegia a obținut cel mai bun rezultat al său la un Campionat European, locul patru.

Naționala Norvegiei este echipa care a înscris cele mai multe goluri după sferturile de finală ale Mondialului din Franța, 220 de reușite, depășind chiar și gazda Franța, care a avut 218. Și apărarea Norvegiei a funcționat la această ediție a mondialelor, cu doar 176 de goluri primite. Mai puține goluri primite după sferturile de finală au avut doar Franța (167) și Croația (174).

Casa Pariurilor oferă o cotă de 1.80 pentru un meci al Norvegiei cu peste 28.5 goluri, în timp ce o partidă cu sub 28.5 goluri pentru Norvegia este cotată tot cu 1.90.

Superstarul Norvegiei este Sander Sagosen. La 21 de ani, Sagosen a fost deja votat de două ori cel mai valoros tânăr handbalist al lumii. Într-un interviu după sfertul de finală câștigat cu Ungaria, scor 31-28, Sagosen a fost ferm și a spus că își dorește să joace finala Campionatului Mondial împotriva Franței.

Mediile de vârstă ale loturilor naționalelor Croației și Norvegiei sunt apropiate, 26,3 față de 25,8 ani, iar ambele echipe au aceeași medie de înălțime, 1,93 metri. Atât Croația cât și Norvegia au încheiat pe locul doi în grupele Campionatului Mondial.

Croația este o obișnuită a semifinalelor la turnee importante de handbal (Jocurile Olimpice, Campionatul Mondial, Campionatul European). Naționala croată a ajuns de 18 ori din 1994 în semifinalele acestor competiții. La Campionatul Mondial, Croația evoluează pentru a șasea oară în semifinale, fază în care a pierdut o singură dată, în 2013.

La Casa Pariurilor, Croația are o cotă de 2.25 pentru o victorie, în timp ce Norvegia este cotată cu 2.20. Egalul în această partidă este 9.50.

După sferturile de finală, primii zece golgheteri ai Campionatului Mondial nu sunt calificați în semifinale. Lazarov încă este lider în acest clasament cu 50 de goluri, urmat de Angolan Sergio Avelino Lopes (47) și tunisianul Amine Bannour.

Oferta Casa Pariurilor pentru această partidă

(Foto: MediafaxFoto)

Etichete: , , , , ,

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *