Ligue 1 se reia în 2017 cu două echipe cu mulți absenți

ianuarie 13, 2017

ruffier st. etienne

LILLE – ST. ETIENNE, ora 21:45

Primul meci al anulului din Ligue I le pune față în față pe Lille și pe St. Etienne. Ambele echipe se confruntă cu mari probleme de lot din cauza accidentărilor și a faptului că au mulți jucători ce participă la Cupa Africii.

Cele două echipe sunt despărțite în clasament de cinci puncte. St. Etienne se află pe locul opt, cu 26 de puncte, iar Lille pe 12, cu 21 de puncte.

Aceasta din urmă are ca obiectiv primele patru locuri din Franța, dar parcursul din campionat în acest sezon face puțin probabil îndeplininirea țintei. Mai mult, Lille riscă să nu intre nici în primele zece echipe ale campionatului, asta și din cauza faptului că echipa pregătită de Patrick Collot s-a confruntat cu multe accidentări în acest sezon.

Și pentru prima partidă din campionat în acest an Collot are o listă lungă de absenți. Rio Mavuba nu va juca în mod sigur cu St. Etienne, iar Nicolas de Preville, Rony Lopes, Yassine Benzia, Ryan Mendes și Stoppila Sunzu sunt încă sub semnul întrebării. Mounir Obbadi, Naim Sliti, Yves Bissouma, Youssouf Kone și Hamza Mendyl sunt prezenți cu naționalele lor la Cupa Africii și vor absenta și ei cu siguranța de la primul meci al campionatului.

Saint Etienne a arătat că poate avea o posesie prelungită a balonului în acest sezon, dar a fost deficitară în ceea ce privește concretizarea ocaziilor pe care și le-a făcut. Mai mult, în zece dintre ultimele 12 meciuri din Ligue 1 pe care le-a avut St. Etienne s-au înregistrat sub 2.5 goluri.

Antrenorul Christophe Galtier are și el o listă lungă de absenți pentru primul meci al anului din campionat. Oussama Tannane, Robert Beric, Stephane Ruffier, Leo Lacroix, Alexander Soderlund și Vincent Pajot sunt accidentați și nu vor evolua cu Lille. Cheikh M’Bengue și Henri Saive sunt la Cupa Africii iar Florentin Pogba, Ole Selnaes și Erin Pinheiro nu sunt încă puși la punct cu pregătirea fizică iar prezența lor în teren este incertă.

Atât Lille cât și St. Etienne au început anul cu victorii în Cupa Franței, Excelsior și Croix Football fiind învinsele.

Lille este neînvinsă în ultimele 12 meciuri din 13 pe care le-a disputat pe teren propriu în toate competițiile contra celor de la St. Etienne. În șase din ultimele șapte jocuri disputate pe  dintre cele două echipe pe Stade Pierre-Mauroy s-au înregistrat sub 2.5 goluri.

Oferta Casa Pariurilor pentru această partidă

(Foto: Guliver/Getty Image)

Etichete: , , , ,

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *