A început spectacolul mondial pe semicerc

ianuarie 11, 2017

omeyer-mic-mfoto

De pe 11 ianuarie până pe 29 ianuarie, handbalul masculin își desemnează campioana mondială în a 25-a ediție care în acest an va avea loc în Franța, după ce în 2015 a fost în Qatar.

Opt orașe (Paris, Rouen, Nantes, Metz, Albertville, Montpellier, Lille și Brest) vor găzdui cele mai puternice 24 de echipe din lume, împărțite în patru grupe în faza preliminară a Mondialului francez.

Iată componența grupelor:

Grupa A:

Franța, Polonia, Rusia, Brazilia, Japonia, Norvegia

Grupa B:

Spania, Slovenia, Macedonia, Islanda, Tunisia, Angola

Grupa C:

Germania, Croația, Belarus, Ungaria, Chile, Arabia Saudită

Grupa D:

Qatar, Danemarca, Suedia, Egipt, Bahrain, Argentina

Primele patru echipe din fiecare grupă se califică în optimile de finală ale Campionatului Mondial.

Campioană mondială en-titre și gazdă a competiției, Franța pornește cu prima șansă la câștigarea trofeului în acest an. Cu orgoliul rănit după finala pierdută la Jocurile Olimpice din 2016 contra danezilor, Franța nu concepe decât titlul mondial cu jucători în lot ca Nikola Karabatic, Daniel Narcisse sau Thierry Omeyer.

Deținătoarea recordului de titluri mondiale, cinci, Franța are la Casa Pariurilor cota 2 că va triumfa la Mondialul pe care îl organizează. Pe locul doi la numărul de titluri mondiale se află la egalitate România și Suedia, câte patru trofee. România nu participă la Mondialul francez.

Campioni olimpici en-titre, danezii sunt văzuți cu șansa a doua la câștigarea trofeului, chiar dacă au fost doar în urna secundă valorică la tragerea la sorți. Cota pentru ca Danemarca să câștige Campionatul Mondial este 4.75 la Casa Pariurilor.

Spania și Germania sunt naționale apropiate valoric ce dețin șansa a treia și a patra, cu cote de 6.5 și 7 la câștigarea trofeului.

Finalistă anul trecut la Campionatul Mondial pe care l-a și organizat, Qatarul, singura țară non-europeană care a câștigat o medalie la Campionatul Mondial în istorie, are o cotă de 75 că va câștiga competiția din 2017.

Casa Pariurilor oferă de asemenea și cote pentru golgheterul competiției. Favorit pentru a marca cele mai multe goluri la Campionatul Mondial este danezul Mikkel Hansen, cu o cotă de 5. Spaniolul Rivera este creditat cu a doua șansă la titlul de golgheter cu o cotă de 7, iar reprezentatul gazdelor, Mahe, are o cotă de 8.

Dacă la Mondialul din Qatar au fost prezenți peste 300.000 de spectatori în tribune, în Franța se așteaptă ca numărul celor care se vor bucura la fața locului de cea mai importantă competiție masculină de handbal să fie de 500.000, conform organizatorilor.

Oferta Casa Pariurilor

(Foto: MediafaxFoto)

Etichete: , , , , , ,

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *