România joacă pentru locul 5 împotriva Germaniei

decembrie 15, 2016

buceschi-romania

GERMANIA – ROMÂNIA, ora 16:45

Naționala feminină a României a ratat calificarea în semifinalele Campionatului European de handbal după ce a fost învinsă în ultimul meci al grupei principale de Danemarca. Deși aveau și șansa unui egal, jucătoarele pregătite de Martin Ambros nu s-au regăsit împotriva danezelor și au pierdut partida decisivă la 4 goluri diferență.

„Tricolorele” nu și-au încheiat însă parcursul în Suedia, ele urmând să dispute finala pentru locurile 5-6 a celei mai importante competiții intercontinentale. Adversarele româncelor vor fi jucătoarele din Germania, națională care a ratat și ea de puțin calificarea în semifinalele competiției.

România a avut un parcurs bun la Campionatul European din 2016, reușind meciuri peste așteptări cu Ambros Martin, un antrenor ce de-abia a preluat prima reprezentativă după plecarea lui Tomas Ryde, și care are ca obiectiv de fapt o medalie la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Mai mult, România a avut la acest turneu final multe jucătoare care au debutat la o competiție majoră, cum ar fi Denisa Dedu, Aneta Udriștoiu, Elena Florică, Cristina Laszlo, Cristina Zamfir sau Ana-Maria Iuganu.

Deși a pierdut primul meci împotriva Norvegiei, o echipă care s-a remarcat la Euro ca fiind peste celelalte naționale, România a început să evolueze din ce în ce mai bine iar prestația jucătoarelor a culminat cu victoria superbă în fața campioanei olimpice Rusia.

Cea mai bună jucătoare a turneului și cea mai valoroasă handbalistă a lumii în acest moment, Cristina Neagu, s-a ridicat la nivelul așteptărilor și a avut evoluții remarcabile, fiind după sfârșitul grupelor golgheter al turneului final. Neagu a venit în Suedia după ce s-a confruntat cu o accidentare care a împiedicat-o să joace și la Trofeul Carpați. În meciul cu Danemarca s-a resimțit oboseala și pentru interul dreapta de la Buducnost și ea nu a mai reușit aceeași partidă bună, fiind contracarată de daneze care s-au apărat supranumeric la ea.

Chiar și așa, Cristina Neagu are posibilitatea să depășească recordul de goluri marcate all-time la Campionatul European. Ea mai are nevoie în partida cu Germania de 12 goluri pentru a o depăși pe jucătoarea din Ungaria Agnes Farkas, care are 205 reușite față de 93 ale Cristinei.

Pentru Germania, acest Campionat European este cea mai bună participare din 2008, când a terminat pe poziția a patra a Macedoniei. Germania a depins de meciul dintre Franța și Serbia pentru a se califica în semifinalele din acest an, dar sârboaicele n-au reușit să producă surpriza.

Germancele chiar au declarat că sunt încântate pentru parcursul din Suedia și că au avut ca obiectiv să joace pentru locul 5 al competiției.

Clasamentele celor două grupe principale care au stabilit semifinalistele:

Grupa principală I

 1. Olanda 8 puncte
 2. Franța 8 puncte
 3. Germania 7 puncte
 4. Suedia 3 puncte
 5. Serbia 3 puncte
 6. Spania 1 punct

Grupa principală II

Clasament final

 1. Norvegia 10 puncte
 2. Danemarca 7 puncte
 3. România 6 puncte
 4. Rusia 4 puncte
 5. Cehia 2 puncte
 6. Ungaria 1 punct.

 

Semifinalele Campionatului European:

Olanda — Danemarca (19,15)

Franța — Norvegia (21,45)

Oferta Casa Pariurilor pentru această partidă

(Foto: MediafaxFoto)

Etichete: , , ,

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *