„Finala” pentru semifinale. România are nevoie de egal cu Danemarca

decembrie 14, 2016

romania-danemarca-mic

DANEMARCA – ROMÂNIA, ora 19:30

Naționala de handbal a României are nevoie de cel puțin un egal în meciul cu Danemarca pentru a se califica în semifinalele Campionatul European din Suedia.

Iată cum se prezintă clasamentul în grupa principală II înaintea ultimei etape:

1. Norvegia – 8 puncte
2. România – 6 p.
3. Danemarca – 5p.
4. Rusia – 3p.
5. Cehia – 2p.
6. Ungaria – 0

Norvegia este deja calificată în semifinalele competiției cu  maximum de puncte. Cu un egal în ultima etapă, România își asigură calificarea în lupta pentru o medalie la cea mai importantă competiție continentală de handbal. Rusia, Cehia și Ungaria sunt deja calificate. Din grupa principală I pot merge în semifinale Olanda, Franța și Germania.

România are un avantaj moral față de Danemarca, în ultimele trei meciuri importante „tricolorele” reu;ind de fiecare dată să obțină victoria.

Campionatul European 2010, finala mică: 16-15

Campionatul Mondial 2015: 31-30, după prelungiri

Calificări Jocurile Olimpice 2016: 32-25

Selecționerul iberic al României, Martin Ambros, avertiza înaintea partidei că nu contează palmaresul dintre cele două formații în meciul decisiv pentru semifinale:

„Danemarca are un joc colectiv foarte bun, e o echipă tânără care joacă în mare viteză. Va trebui să jucăm foarte bine pentru a învinge. Eu nu am fost anul trecut, nu știu ce s-a întâmplat. Nu contează acum că România a tot bătut Danemarca, va fi alt meci. Și Rusia bătuse mereu România până acum și acum noi am învins”, a spus Martin Ambros.

Cu obiectiv o clasare pe podium la Jocurile Olimpice din 2020, Martin Ambros a reușit să ducă România într-o poziție favorabilă pentru calificarea în semifinalele Campionatului European din 2016.

Antrenorul danezelor, Klavs Bruun Jorgensen, a recunoscut valoarea Cristinei Neagu și a menționat că principalul său obiectiv în această partidă este să contracareze jocul golgheterei de până acum a Campionatului European.

Meciul dintre cele două echipe se dispută la Helsingborg, o localitate foarte aproapiată de Danemarca, ceea ce va reprezenta un avantaj pentru nordice, pentru că vor fi susținute de un număr mare de suporteri.

Ambele echipe au avut o singură înfrângere până acum la Campionatul European, Norvegia fiind echipa ce le-a învins.

Vedeta incontestabilă a României și a Campionatului European din Suedia este Cristina Neagu. Golghetă a competiției cu o etapă înainte de sfârșitul fazelor grupelor principale, cu 43 de goluri, jucătoarea de la Buducnost poate depăși chiar recordul de goluri marcate în total la cea mai importantă competiție continentală.

Căpitanul naționalei are 190 de goluri marcate la edițiile de Campionat European până acum, fiind pe locul 3 în clasamentul general, la egalitate cu norvegiană Linn-Kristin Riegelhuth. Pe locul al doilea se află fostul inter al Germaniei Grit Jurack, cu 194 de goluri, iar pe primul loc handbalista ungară Agnes Farkas, cu 205 reuşite. Astfel, Cristina Neagu mai are nevoie doar de 15 reușite pentru a deveni cea mai bună marcatoare de la Campionatele Europene.

Oferta Casa Pariurilor pentru această partidă

(Foto: MediafaxFoto)

Etichete: , , , ,

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *