Cehia, următorul adversar în drumul spre semifinalele europene

decembrie 12, 2016

neagu-romania

Cehia – România, ora 17:15

Naționala feminină de handbal a României întâlnește reprezentativa Cehiei în al doilea meci al grupei II principale de la Campionatul European.

România a debutat cu o victorie în grupa principală împotriva Ungariei și a adunat patru puncte până acum după succesul din prima fază a competiției, când a trecut de Rusia. Cu o victorie împotriva Cehiei, România va avea meci decisiv contra Danemarcei pentru un loc în semifinalele Campionatului European.

În acest moment, cu două etape înainte de finalul grupelor principale, clasamentul este următorul:

  1. Norvegia – 6 puncte
  2. România – 4
  3. Danemarca – 4
  4. Cehia – 2
  5. Rusia – 2
  6. Ungaria – 0

Practic, dacă România învinge Cehia iar Danemarca se impune împotriva Rusiei, „tricolorele” vor juca „finala” pentru semifinale contra naționalei daneze.

România a întrecut la scor naționala Ungariei după ce în prima fază a predat o lecție de handbal și Rusiei. Deși învinse de Norvegia, care aproape și-a asigurat locul în semifinale prin victoria cu Danemarca, România a arătat un handbal proaspăt la Campionatul European din Suedia.

Cu multe debutante la o competiție importantă cum e Campionatul European, Ambros Martin a reușit să le insufle jucătoarelor încrederea de care aveau nevoie pentru a înfrunta marile puteri ale hanbalului. Iar acum, când România se află în urcare și rezultatele pot entuziasma, Ambros Martin avertiza că România nu a obținut încă nimic dacă nu va învinge Cehia și Danemarca. Antrenor în paralel și al formației de club maghiare Gyor, el și-a păstrat euforia pentru sine după victoria contra Ungariei.

Poarta a fost asigurată de un duo fenomenal, Denisa Dedu și Paula Ungureanu, portari ce s-au completat excelent în momentele cheie ale jocului.

În atac a strălucit, ca de obicei am putea spune, Cristina Neagu, cea mai bună handbalistă a lumii la ora actuală. De altfel ea este și golghetera competiției cu două meciuri rămase de jucat din grupele principale. Neagu a fost completată cu momente de inspirație de Oana Manea sau Eliza Buceschi. În apărare, Crina Pintea a fost stâlpul de netrecut pentru adversare.

Jan Basny este antrenorul naționalei Cehiei. Cele mai cunoscute jucătoare ale Cehiei sunt Michaela Hrbkova și Jana Knedlikova. Cehia a reușit să se califice în grupele principale după o victorie surprinzătoare în fața Ungariei. În schimb, Cehia a pierdut partidele cu Muntenegru, Danemarca și Rusia.

Oferta Casa Pariurilor pentru această partidă

(Foto: MediafaxFoto)

Etichete: , , , , ,

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *