Încep „finalele” pentru „tricolore”. România – Ungaria la CE

decembrie 10, 2016

romania-ungaria-mic

ROMÂNIA – UNGARIA, ora 19:30

România, calificată de pe locul doi în prima fază a competiției, începe traseul în grupele principale ale Campionatului European din Suedia împotriva naționalei Ungariei, la Helsingborg, același oraș care le-a găzduit pe „tricolore” și în debutul competiției.

România a intrat în grupele principale ale competiției cu 2 puncte, după ce în grupa D de la CE a obținut două victorii, cu Rusia și Croația, și a fost învinsă de Norvegia. În grupele principale ale competiției fiecare națională intră cu punctajul obținut împotriva celorlalte echipe calificate.

În acest moment, clasamentul în grupa principală II a României este următorul:

1. Danemarca – 4 p
2. Norvegia – 4 p
3. România – 2 p
4. Cehia – 2 p
5. Rusia – 0 p
6. Ungaria – 0 p

Din fiecare grupă principală, primele două echipe se califică în semifinalele competiției.

Selecționerul iberic al naționalei României de handbal, Martin Ambros, consideră că ar trebui ca „tricolorele” să câștige cele 3 meciuri din grupa principală pentru a se califica în semifinale. Cu Danemarca și Norvegia în poleposition pentru fazele superioare ale competiției, Martin Ambros e de părere că nu mai există favorite certe de acum încolo în Suedia și avertizează asupra naționalei Ungariei, deși aceasta a intrat cu 0 puncte în grupa principală. Martin Ambros pregătește în paralel cu echipa națională a României și formația de club maghiară Gyor.

Ultima confruntare dintre România și Ungaria a avut loc la Trofeul Carpați, competiție pregătitoare pentru Campionatul European din Suedia. Naționala Ungariei s-a impus chiar în finala competiției cu scorul de 29-24.

Ungaria este pregătită de fostul antrenor al CSM-ului Kim Rasmussen, antrenor care a reușit să câștige Liga Campionilor cu formația bucureșteană. Danezul a ajuns la cârma naționalei maghiare după ce aceasta din urmă a ratat prezența la Jocurile Olimpice de la Rio. Rasmussen a mai pregătit în trecut și naționala Poloniei.

Din lotul Ungariei face parte și celebra Anita Gorbicz, ajunsă acum la vârsta de 33, ea fiind un simbol pentru handbalul maghiar.

Oferta Casa Pariurilor pentru această partidă

(Foto: MediafaxFoto)

 

Etichete: , , , ,

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *