România, aproape sigură de calificare, înfruntă Croația

decembrie 8, 2016

romania-bucurie-mica

ROMÂNIA – CROAȚIA, 19:30

Naționala de handbal a României întâlnește în ultima etapă a grupei D a Campionatului European reprezentativa Croației.

După victoria din meciul cu Rusia, România este aproape sigură de calificarea în grupele principale ale competiției, acolo unde merg mai departe ocupantele primelor trei locuri din grupă. „Tricolorele” au pierdut primul meci al Europenelor, contra Norvegiei, dar se pot califica mai departe chiar și cu o înfrângere în fața naționalei Croației, cu condiția să fie la o diferență de scor mai mică decât victoria lor cu Rusia.

În grupele principale ale competiției, formate din câte șase echipe, fiecare națională va intra cu punctajul obținut în dauna reprezentativelor calificate. Astfel, rezultatul cu Croația, națională care a înregistrat înfrângeri atât cu Rusia, cât și cu Norvegia, ar putea să nu mai conteze în ierarhia din grupele principale.

Naționala pregătită de tehnicianul spaniol Martin Ambros a reușit un meci fantastic împotriva Rusiei, deși acest Campionat European a fost abordat cu multe jucătoare debutante la o competiție majoră. Pe lângă liderul naționalei Cristina Neagu, care a avut o evoluție foarte bună contra rusoaicelor, s-a remarcat la acest turneu final portarul Denisa Dedu, declarată și cea mai bună jucătoare în meciul cu Rusia.

Denisa Dedu spunea după meciul cu Rusia că nu știe dacă acesta a fost meciul vieții pentru ea, dar cu siguranță a făcut poarta mai mică pentru rusoaice. Portarul naționalei României a avut un procentaj fantastic în cele două meciuri, 52 la sută, salvând 28 de aruncări din 52 de încercări.

Martin Ambros nu are niciun obiectiv impus de Federația Română de Handbal pentru acest turneu final, însă tehnicianul spaniol, declarat de două ori cel mai bun antrenor din lume, a declarat că potențialul „tricolorelor” ar putea conduce la un rezultat mare în Suedia.

Goran Mrdjen este antrenorul Croației și are la dispoziție pe lângă tinere cu care încearcă reconstrucția echipei, jucătoare cu experiență cum ar fi Andrea Penezic sau Vesna Milanovic-Litre. Până acum, la Campionatul European din Suedia, Croația nu a avut o evoluție foarte bună pierzând la diferență mare întâlnirea cu campioana en-titre Norvegia, scor 16-34, și fiind învinsă în primul meci de Rusia cu 32-26.

(Foto: MediafaxFoto)

Oferta Casa Pariurilor pentru această partidă

Etichete: , , , ,

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *