Examen la rusă pentru „tricolore” la Campionatul European

decembrie 7, 2016

neagu-romania

HANDBAL, ROMANIA – RUSIA, ora 19:30

Naționala feminină de handbal a României înfruntă în al doilea său meci de la Campionatul European selecționata Rusiei, de la ora 19:30.

După ce în primul meci „tricolorele” pregătite de Martin Ambros au pierdut în fața campioanei en-titre Norvegia, acum ele întâlnesc campioana olimpică din 2016, Rusia.

România face parte din grupa D a Campionatului European ce se desfășoară în Suedia, alături de reprezentativele Norvegiei, Rusiei și Croației. În fazele principale ale grupelor se califică primele trei echipe din fiecare grupă cu punctajul obținut în meciurile cu naționalele calificate.

În primele meciuri ale grupei, Rusia s-a impus clar în fața Croației, scor 32-26, în timp ce România a pierdut la două goluri întâlnirea cu Norvegia, scor 21-23. Meciurile din grupa D se desfășoară la Helsinborg.

România este antrenată la turneul final din Suedia de ibericul Martin Ambros, care l-a înlocuit pe Tomas Ryde. Din cauza mai multor accidentări sau retrageri din națională, tehnicianul spaniol a întinerit lotul României și astfel au debutat mai multe jucătoare la o competiție de o asemenea anvergură. Din garda veche au rămas Cristina Neagu, cea mai bună jucătoare a lumii, portarul Paula Ungureanu și pivotul Oana Manea. De asemenea, din lot fac parte și jucătoare consacrate deja ca Eliza Buceschi sau Melinda Geiger.

Cristina Neagu nu a jucat la ultimul turneu pregătitor înainte de CE, Trofeul Carpați. Cea mai bună jucătoare a lumii a acuzat o accidentare. Deși a fost cea mai bună jucătoare a României și în partida cu Norvegia, specialiștii consideră totuși că interul nu se află în cea mai bună formă a sa.

Antrenorului Martin Ambros i s-a propus ca obiectiv o medalie la Jocurile Olimpice de la Tokyo, dar ibericul nu și-a ascuns speranțele într-un rezultat bun și în Suedia. De asemenea, el menționa că își dorește să vadă atitutudinea de luptătoare a jucătoarelor și că Europeanul din Suedia este o șansă mare pentru tinerele din lotul României.

Cu o victorie împotriva României, Rusia își asigură deja calificarea în faza principală a grupelor. Naționala Rusiei este pregătită de celebrul antrenor Evgeny Trefilov. Acesta din urmă a reușit performanța să conducă Rusia spre titlul olimpic în acest an iar singurul trofeu major care îi lipsește tehncianului din palmares este chiar Campionatul European.

(Foto: Guliver/Getty Image)

Ofertă Casa Pariurilor cote meci handbal Romania – Rusia

Etichete: ,

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *