Derby pentru onoare și Liga Campionilor

decembrie 4, 2016

biglia lazio

LAZIO – AS ROMA, ora 16:00

Una dintre cele mai mari rivalități din istoria fotbalului își desfășoară un nou episod la sfârșitul acestei săptămâni. Lazio și AS Roma se întâlnesc de la ora 16:00 în etapa a XV-a din Serie A.

Dacă în ultima perioadă derby-ul capitalei Italiei a fost pus într-un con de umbră din punct de vedere al locului ocupat de cele două formații, dar niciodată de rivalitatea dintre cluburi, de data aceasta cele două echipe chiar au o poziție în clasament cu care amenință supremația celor de la Juventus Torino.  De altfel, doar în urmă cu 15 ani cele două echipe se aflau într-o poziție mai bună în clasament când s-au întâlnit decât acum.

Lazio ocupă poziția a patra în Serie A cu 28 de puncte, la cinci lungimi distanță de Juventus. În ultimele nouă meciuri, trupa pregătită de Simone Inzaghi nu a pierdut nicio partidă.  Ca de obicei, Ștefan Radu este anunțat titular în echipa lui Simone Inzaghi, fundașul român fiind om de bază pentru biancocelesti.

AS Roma și-a păstrat a doua poziție în campionat cu 29 de puncte. Formația pregătită de Luciano Spalletti a fost învinsă într-un singur meci din ultimele șase partide disputate. Atacantul de urmărit de la AS Roma este Edin Dzeko, bosniacul fiind decisiv în ultima perioadă pentru formația lui Spalletti.

„Este întotdeauna un meci important, dar de această dată e foarte important pentru ambele cluburi. Sunt încă în spatele nostru în clasament, dar dacă ei au un sezon bun, atunci suntem obligați să avem și noi la fel”, a spus mijlocașul de la AS Roma Radja Nainggolan.

Ultimele trei meciuri dintre cele două echipe au fost tranșate de fiecare dată de AS Roma, în timp ce Lazio a câștigat ultima dată derby-ul din Serie A în urmă cu patru ani.

Jucătorul lui Lazio, Lucas Biglia, consideră totuși că formația sa merita rezultate mai bune în ultima perioadă cu AS Roma. „Cred că meritam mult mai mult din ultimele derby-uri. Păstrăm ultimul rezultat, un rezultat foarte prost, în mintea noastră, și vrem să ne revanșăm pentru el”, a spus Lucas Biglia.

Singura pată neagră a derby-ului de duminică va fi absența unei părți importante a suporterilor din ambele tabere pentru că aceștia protestează față de măsurile de securitate crescute din ultima perioadă adoptată în Italia.

(Foto: Guliver/Getty Image)

Ofertă Casa Pariurilor cote meci Lazio – AS Roma

Etichete: , ,

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *