Monaco speră să urce pe primul loc

noiembrie 29, 2016

monaco 1

DIJON – MONACO, ora 22:00

La Dijon, AS Monaco are prilejul să preia, măcar temporar, șefia în Ligue 1. După 14 etape, formația din Principat ocupă poziția secundă, contând pe 32 de puncte, numai unul mai puțin decât liderul Nice, care va evolua miercuri la Guingamp. Gazdele se află pe a 14-a poziție, cu 14 puncte.

Nou promovată, Dijon se descurcă onorabil în atac, nu și în apărare, golaveraj 18-21. Nu a mai învins de 4 runde, cu două egaluri urmate de două eșecuri. Ultima victorie a fost un 1-0 acasă cu ”lanterna roșie” Lorient și este singura de 7 partide încoace, 4 terminate cu remize. Pe propria arenă nu a pierdut decât în runda inaugurală, 0-1 cu Nantes, după care intercalat mereu câte un succes cu câte un egal, în precedenta vizită primită făcând 3-3 cu Guingamp. Mai mult, a dat câte 3 goluri în 3 din anterioarele 4 apariții acasă.

AS Monaco beneficiază, de departe, de cea mai eficientă ofensivă din Ligue 1, cu 43 de reușite, și nici în defensivă nu stă rău, cu 15 goluri încasate. Echipa portughezului Leonardo Jardin vine după 3 victorii concludente (6-0 cu Nancy, 3-0 la Lorient, 4-0 cu Marseille), însă invincibilitatea sa durează de 5 jocuri, cu un egal și 4 succese, plus golaveraj 20-3. Ultima înfrângere, totodată a doua stagională, a suferit-o la Toulouse, scor 1-3, și este singura din anterioarele 8 dispute. Ambele insuccese le-a încasat pe teren străin, un 0-4 la Nice fiind și singurul meci din totalul de 14 în care nu a putut înscrie. De ”afară” s-a mai întors cu un nul și 4 triumfuri.

Doi jucători au probleme de sănătate la gazde, anume M. Martin și Balmont, în timp ce Abeid este suspendat. Fără drept de joc pe ”Gaston Gerard” este și Jemerson, de la monegasci, care-l au accidentat pe B. Mendy.

Ultima dată când s-au întâlnit cele două formații a fost în ediția 2012-2013 din Ligue 1, când AS Monaco a terminat 1-1 acasă, apoi s-a impus la Dijon cu 2-0. Tot gruparea din Monte Carlo câștigase și primul duel direct, 1-0 pe teren propriu în octombrie 2005, în Cupa Ligii.

(Foto: Guliver/Getty Image)

Ofertă Casa Pariurilor cote meci Dijon – Monaco

Etichete: , ,

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *