Sevilla vrea să țină aproape de Real, Valencia încearcă să-și revină

noiembrie 26, 2016

mercado-sevilla

FC SEVILLA – VALENCIA,  ora 21:45

FC Sevilla nu-și permite să rateze nimic în cursa de urmărire a liderului Real. Înaintea etapei a 13-a, echipa pregătită de argentinianul Jorge Sampaoli se află pe locul 3, cu 24 de puncte, 6 sub madrileni și două mai puține decât FC Barcelona. Pe ”Ramon Sanchez Pizjuan” se prezintă Valencia, o formație debusolată, care ocupă doar a 16-a poziție, cu 11 puncte, două peste retrogradare.

Cu unul dintre cele mai bune atacuri, dar slăbită în defensivă, golaveraj 22-17, FC Sevilla a învins in-extremis runda trecută, 3-2 la La Coruna, imediat ce suferise al doilea eșec stagional, 1-2 acasă cu FC Barcelona, dar singurul de 6 jocuri încoace, 4 dintre ele câștigate. Din cele 12 runde, ”roș-albii” nu au marcat doar într-un 0-0 la Villarreal, în a doua etapă, însă au și luat gol în 9 partide, inclusiv în 6 din ultimele 7. Aceeași înfrângere cu Barca este unica încasată pe teren propriu în acest sezon, fiind precedată de 5 victorii.

Mai bine în ofensivă decât în apărare, golaveraj 16-22, Valencia nu a mai triumfat de 4 partide, cu două eșecuri și două egaluri: etapa anterioară a încheiat 1-1 acasă cu Granada. Echipa preluată luna trecută de italianul Cesare Prandelli a luat gol în toate cele 12 runde, dar a și marcat în 10 dintre ele, inclusiv în ultimele 5. Două din totalul de 3 victorii stagionale le-a obținut pe teren străin, precedenta acum 3 deplasări, completate un egal și 3 eșecuri. Numai în prima din cele 6 vizite făcute nu a înscris.

Nasri, Tremoulinas, Soria și Carlos Fernandez au rămas jucătorii indisponibili de la FC Sevilla după ce Mariano, Escudero, Carrico au fost recuperați. De la Valencia absentează doar Cartabia. Prandelli ar schimba sistemul, fiind tentat să înceapă cu 3 fundași centrali, anume Mangala, Garay și Abdennour.

Sezonul trecut, fiecare formație s-a impus pe propria arenă, Valencia cu 2-1, Sevilla cu 1-0 în singurul său triumf de 5 precedente încoace, indiferent de întrecere. Pe de altă parte, andaluzii sunt imbatabili acasă de 15 dueluri directe, în toate competițiile, cu începere de la un 0-2 în mai 2004: din acel moment au realizat 4 egaluri și 11 succese.

(Foto: Guliver/Getty Image)

Ofertă Casa Pariurilor cote meci FC Sevilla – Valencia

Etichete: , ,

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *