Ultima șansă pentru Peru, dar Brazilia e pusă pe fapte mari

noiembrie 15, 2016

peru-brazilia

PERU – BRAZILIA, miercuri, ora 04:15

Peru își joacă una dintre ultimele șanse de calificare la Mondial. Înaintea etapei a 12-a, formația pregătită de argentinianul Ricardo Gareca ocupă doar locul 8, cu 14 puncte, astfel că și cel mai mic pas greșit ar putea-o costa scump. Nu-i îi va fi, însă, absolut deloc ușor în fața unei echipe a Braziliei în mare formă, lider cu 24 de puncte în cont.

Mai bună în atac decât în apărare, golaveraj 18-18, Peru vine după un concludent 4-1 în Paraguay. Anterior pierduse în Chile, 1-2, în singurul eșec din ultimele 5 runde, 3 încheiate cu victorii. În fiecare din aceste 5 jocuri a marcat de minimum două ori. Traseul de pe teren propriu l-a început cu un eșec, 3-4 chiar în turul cu Chile, după care nu a mai cedat deloc, intercalând două egaluri la doi cu două triumfuri la limită: în precedenta vizită primită a terminat 2-2 cu Argentina.

Cu cel mai bun atac și a doua defensivă, golaveraj 26-9, Brazilia tocmai a bătut zdravăn Argentina, scor 3-0 acasă. A fost a 5-a victorie consecutivă, 4 dintre ele fără gol luat, serie care coincide cu sosirea pe banca Selecao a lui Tite. Mai mult, Neymar și colegii lui au pierdut doar în runda inaugurală, 0-2 în Chile. După aceea, și-au trecut în cont 3 egaluri și 7 succese.  Același meci din Chile este unicul din actualele calificări în care ei nu au marcat. După aceea, din deplasare au mai revenit cu două remize urmate de două triumfuri la zero.

În turul din noiembrie 2015, Brazilia s-a impus cu 3-0 (Douglas Costa 22, Renato Augusto 57, Filipe Luis 77). Ultima confruntare a avut loc, însă, la Copa America Centenario, în iunie trecut, când Peru a învins cu 1-0 (Ruidiaz 75) în unica sa victorie din precedentele 14 dueluri directe. Anterior, nu mai câștigase tocmai din aprilie 1960, 2-0 pe teren propriu.

Gazdele nu au probleme speciale de efectiv. În schimb, brazilienii trebuie să schimbe în apărare deoarece Marcelo este suspendat. În locul acestuia ar trebui să joace Filipe Luis.

(Foto: MediafaxFoto)

Ofertă Casa Pariurilor cote meci Peru – Brazilia

Etichete: ,

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *