Un nou episod din rivalitatea anglo-scoțiană

noiembrie 12, 2016

vardy-england-2-mediafaxfoto

ANGLIA – SCOȚIA, ora 21:45

Anglia și Scoția joacă pe ”Wembley” într-un nou episod din cea mai veche rivalitate din fotbalul internațional. Gazdele vor încerca să continue traseul bun de până acum, parcurs fără eșec și fără gol luat, cu 7 puncte în 3 etape fiind lider de grupă. La rândul lor, scoțienii încearcă să se reanime după ce au tot regresat: cele 4 puncte din cont îi plasează pe a 4-a poziție.

Englezii au început bine, cu două victorii (1-0 în Slovacia, 2-0 cu Malta), între ele Gareth Southgate înlocuindu-l pe bancă pe Sam Allardyce, după care s-au întors cu 0-0 din Slovenia. Aceste rezultate au fost precedate de ieșirea rușinoasă de la Euro 2016, 1-2 în ”optimea” cu Islanda, unicul lor eșec din ultimele 10 partide, 6 dintre ele câștigate (5 la limită), indiferent de întrecere. Pe teren propriu, trupa Albionului nu a mai cedat de 4 jocuri, toate terminate cu succese, iar un 1-2 într-un test cu Olanda, în martie, este unica înfrângere din precedentele 15 vizite primite. Pe de altă parte, numai în preliminarii, de CM ori CE, este invincibilă de 41 de jocuri (33 de triumfuri, 8 remize). De remarcat că 5 din anterioarele 7 victorii le-a obținut cu goluri după minutul 83.

Cu cel mai bun atac din grupă, însă și a doua cea mai slabă apărare, golaveraj 6-5, Scoția a pierdut categoric runda trecută, 0-3 în Slovacia. Anterior, se impusese în Malta, scor 5-1, și încheiase 1-1 acasă cu Lituania. Aceeași victorie cu maltezii este singura din anterioarele 5 partide, 3 dintre ele cedate fără gol marcat, dar și unica de 4 deplasări încoace, restul de 3 fiind eșecuri la zero. Doar în eliminatorii, elevii lui Gordon Strachan nu au învins decât în două din precedentele 8 partide, contra unor rivale facile ca Gibraltar și Malta, pe lângă 3 egaluri și 3 eșecuri. Mai mult, ei au înscris în numai una din anterioarele 4 vizite făcute.

Din lotul inițial, Southagate a trebuit să renunțe la Drinkwater și Forster, ambii accidentați, în loc fiind chemați Cresswell, o premieră, și Pickford. În afara efectivului au rămas Smalling, Shaw, Dele Alli, cu probleme medicale, dar și Rooney, ajuns rezervă la Manchester United. În schimb, revine Harry Kane după 6 săptămâni de indisponibilitate. Dincolo, din cauza accidentărilor nu au fost convocați Robertson, Tierney, Hutton. Din același motiv a părăsit apoi lotul Greer, substituit de Mulgrew. Incerți sunt S. Fletcher și Scott Brown, în timp ce Snodgrass abia s-a recuperat.

Nu mai puțin de 112 meciuri s-au adunat între Anglia și Scoția, bilanț 47-24-41 și golaveraj 198-172. Totuși, numai 7 au fost oficiale, terminate cu 4 victorii engleze, un egal și două succese ale scoțienilor. Notabil, ultimii s-au impus în anterioarele două vizite făcute, ultima în noiembrie 1999, 1-0 în play-off-ul pentru CE 2000, după ce pierduseră însă în tur cu 2-0. Același triumf este singurul de 9 dueluri directe încoace, pe lângă 7 victorii ale Angliei și un nul. Ultima înfruntare a fost un ”amical” din noiembrie 2014, Scoția – Anglia 1-3.

(Foto: MediafaxFoto)

Ofertă Casa Pariurilor cote meci Anglia – Scotia

Etichete: ,

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *