Brazilia e lider, la Argentina revine Messi

noiembrie 10, 2016

messi argentina 1

BRAZILIA – ARGENTINA, vineri, ora 01:45

Marele duel al Americii de Sud, găzduit de Belo Horizonte, găsește cele două protagoniste în situații diferite. Renăscută odată cu instalarea pe bancă a lui Tite, Brazilia este lider după 10 etape, cu 21 de puncte, unul peste Uruguay. În schimb, Argentina a suferit în cele 3 etape în care Messi a lipsit din cauza unei accidentări și a ieșit din zona de calificare, ajungând abia pe locul 6, cu 16 puncte. Lionel s-a refăcut și nu lipsește de la întâlnirea contra colegului său din atacul Barcelonei, Neymar. De altfel, cei doi, alături de Javier Mascherano, au călătorit spre Belo Horizonte în avionul privat al lui Neymar.

Brazilia a pierdut doar în runda inaugurală, 0-2 în Chile. După aceea, și-a trecut în cont 3 egaluri și 6 victorii. În ultimele 4 jocuri s-a impus mereu (anterior bifase două remize la doi), serie începută după numirea lui Tite în locul unui Carlos Dunga demis din cauza traseului dezamăgitor de la Copa America Centenario. Același meci din Chile este unicul din actualele calificări în care Selecao nu a marcat, în alte 4, inclusiv precedentele două, neluând gol. Astfel, beneficiază de cel mai bun atac, dar și de a doua defensivă, golaveraj 23-9. Pe teren propriu nu s-a împiedicat decât de Uruguay, 2-2, în rest a obținut 4 succese, anteriorul fiind un 5-0 cu Bolivia. Notabil, Brazilia nu a pierdut niciodată acasă în preliminarii: în cele 50 de jocuri de până acum a înregistrat 38 de triumfuri și 12 remize.

Paradoxal, deși dispune de atacanți redutabili, Argentina are în aceste calificări una dintre cele mai modeste ofensive, cu doar 11 reușite. Compensează, în schimb, cu defensiva, a doua cea mai bună, cu 9 goluri încasate. De 3 meciuri nu au mai învins ”pumele”, cu două egaluri dezamăgitoare, ambele 2-2, în Venezuela și Peru, apoi un alarmant eșec acasă, 0-1 cu Paraguay. De altfel, ambele insuccese le-au suferit pe teren propriu. În deplasare nu au cedat, însă nici nu au avut rezultate extraordinare, revenind cu 3 remize (una ”albă”) și două victorii, amândouă la limită, dar contra unor adversari grei: 1-0 în Columbia, 2-1 în Chile.

Dintre jucătorii aleși, Tite a trebuit să renunțe la Casemiro, accidentat. O convocare neașteptată e cea a fundașului Caio, care poate evolua și la mijloc, în afara lotului rămânând Oscar. Mari speranțe își pune în colaborarea din atac dintre Neymar și Gabriel Jesus, susținuți la ”regie” de Renato Augusto. Un prim ”11” ar putea arăta astfel: Allison – Dani Alves, Miranda, Marquinhos, Marcelo – Fernandinho – Coutinho, Paulinho, Renato Augusto, Neymar – Gabriel Jesus. Căpitan al echipei va fi Dani Alves.

Instalat și el în vară, în locul lui Gerardo ”Tata” Martino, selecționerul argentinian Edgardo Bauza simte deja presiunea din cauza ultimelor rezultate. El își leagă speranțele de revenire a echipei de reintrarea lui Messi. Nu poate miza pe Gaitan și Dybala, ambii accidentați, cei aduși să-i suplinească fiind experimentații Belluschi și Lavezzi. Reconvocați după diverse pauze sunt Buffarini, Rulli, Enzo Perez, Marcos Acuna. În privința formulei de start, incertitudini ar fi doar în dreapta liniei mediene: Romero – Zabaleta, Otamendi, Funes Mori, Mas – Enzo Perez (Buffarini), Mascherano, Biglia, Di Maria – Messi, Higuain.

Cu 1-1 (Lavezzi 34 – Lucas Lima 58) s-a terminat înfruntarea din tur. Tot un egal, 0-0, a fost și la precedenta vizită a Argentinei în Brazilia, în iunie 2008. Oricum, Selecao este neîntrecută de 6 dueluri directe oficiale, indiferent de întrecere, de la un 1-3 ”afară” în iunie 2005.

(Foto: Guliver/Getty Image)

Ofertă Casa Pariurilor cote meci Brazilia – Argentina

Etichete: ,

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *