Cât va risca Hamilton?

octombrie 29, 2016

hamilton-rosberg

GRAND PRIX MEXIC

În această seară este rândul Mexicului să găzduiască prima dintre cele trei finale care au rămas din actualul sezon al Formulei 1. Lewis Hamilton trebuie să recupereze 26 de puncte față de Nico Rosberg. Pentru german ar fi primul titlu din carieră, în timp ce britanicul ar ajunge la cel de-al patrulea succes după cele reușite în 2008, 2014 și 2015. Ultimele două titluri le-a obținut cu Mercedes, iar marele învins a fost de fiecare dată Nico Rosberg.
Lewis Hamilton a declarat că nu va risca prea multe în Mexic și că va fi foarte atent la ce se va întâmpla în jurul său pentru a evita accidentele care l-ar putea duce la un abandon, fatal în lupta pentru titlul mondial.
Chiar dacă nu mai are nimic de pierdut, britanicul insistă că nu-şi va asuma mai multe riscuri decât de obicei. Britanicul se teme și de o nouă defecţiune tehnică la motor. Spre deosebire de Rosberg, Hamilton este
pățit în acest sezon, pilotul Mercedes fiind nevoit să schimbe de 8 ori propulsorul.
Dacă va câştiga Marele Premiu al Mexicului, iar Hamilton nu va obţine niciun punct (abandon sau o clasare în afara primilor 10 piloți), Nico Rosberg poate deveni noul campion mondial chiar din acest weekend.
Germanul a admis că este un calcul corect și că ar fi grozav, însă a precizat că preferă să se concentreze doar pe lucrurile care depind de el. „Mă gândesc doar la victorie”, a precizat Rosberg.
Mercedes refuză să se implice în lupta celor doi piloți ai săi, încercănd să le ofere atât lui Rosberg, cât și Hamilton, condiții egale. „Amândoi au totul de pierdut sau de câştigat şi cred că vor exista lucruri pe care ei le vor spune şi le vor regreta a doua zi”, a declarat austriacul Toto Wolff, directorul de motorsport al echipei germane.

Cum a arătat podiumul din Mexic în 2015:
1. Nico Rosberg
2. Lewis Hamilton
3. Valtteri Bottas

(Foto: MediafaxFoto)

Ofertă Casa Pariurilor cote cursa Grand Prix Mexic

Etichete:

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *