PSG încearcă să alunge starea de incertitudine din jurul său

octombrie 28, 2016

psg-4-mediafaxfoto

LILLE – PSG, ora 21:45

Confruntare între două echipe ale căror rezultate de până acum nu răspund așteptărilor. La fel, și pozițiile pe care le ocupă. După 10 etape, Lille se află abia pe locul 16, cu 10 puncte, pe când PSG se găsește pe a 3-a treaptă, cu 20 de puncte, 6 mai puține decât liderul Nice.

Modestă și în atac, și în apărare, golaveraj 10-16, Lille s-a impus runda trecută, 2-1 acasă cu Bastia, și are două victorii în ultimele 3 partide. A marcat în 4 din precedentele 5 meciuri, însă în 3 cazuri numai câte o dată. Cu succese a terminat anterioarele două jocuri de acasă, după ce mai devreme legase două eșecuri. Elevii lui Frederic Antonetti au înscris în toate cele 5 dispute de pe propria arenă, în 4 dintre ele numai câte un gol.

PSG a făcut 0-0 acasă cu Marseille în etapa trecută și a ajuns la 3 confruntări imbatabile, anterior având două triumfuri cu câte două goluri date. Același meci este al doilea din actuala Ligue 1 în care nu a izbutit să marcheze. Echipa antrenată de Unai Emery a suferit ambele înfrângeri stagionale pe teren străin, de unde a mai revenit cu 3 victorii, ultima fiind un 2-1 la Nancy.

Nu mai puțin de 7 jucători gazdă au probleme medicale. Este vorba despre Marko Basa (fundaș central), Mounir Obbadi (mijlocaș defensiv), Rony Lopes (mijlocaș ofensiv), Ryan Mendes, De Preville, Eric Bautheac și Junior Tallo (jucători de atac). Parizienii nu se pot baza pe Kimpembe (suspendat). Cu dureri la umăr, Pastore tocmai și-a reluat antrenamentele, însă Emery nu va miza pe atacantul argentinian după ce acesta a efectuat doar două ședințe de pregătire. Absent va fi și Aurier. În plus, chestionat asupra titularizării lui Angel Di Maria, Unai Emery s-a ferit să dea un răspuns clar.

În ediția precedentă, Lille nu a învins, nici nu a marcat cu PSG: 0-0 la Paris, 0-1 acasă. În total, de 8 partide nu i-au mai bătut ”roș-albii” pe parizieni în campionat, cu 3 egaluri și 5 insuccese. În același timp, pe teren propriu nu au mai învins de 4 dueluri directe, cu un egal și 3 eșecuri. Anterior acestei serii, ei înșiraseră pe ”Stade Pierre-Mauroy” 12 partide imbatabile, 8 câștigate (precedenta în aprilie 2012, scor 2-0) și alte 9 terminate fără gol luat. În total, în campionat au avut loc la Lille 39 de precedente, bilanț 23-10-6.

În acest sezon, ambele sunt formații de moral. Gazdele s-au impus mereu acasă când au deschis scorul, pierzând în schimb după ce au luat ele primul gol, situație valabilă și pentru PSG în meciurile acesteia din deplasare. De notat că duelul se va repeta și-n decembrie în ”optimile” Cupei Ligii.

(Foto: MediafaxFoto)

Ofertă Casa Pariurilor cote meci Lille – PSG

Etichete: ,

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *