Sassuolo, rival complicat în tentativa Romei de a se ține aproape de Juve

octombrie 26, 2016

as-roma-10-mediafaxfoto

SASSUOLO – AS ROMA, ora 21:45

Pe un teren complicat, cel al lui Sassuolo, AS Roma încearcă să nu calce strâmb mai ales că s-a apropiat la doar două puncte de Juventus. Înaintea etapei a 10-a, Luciano Spalletti și elevii săi ocupau locul 2, cu 19 puncte. Gazdele se aflau pe a 9-a poziție, cu 13 puncte.

Afectată probabil și de participarea în premieră în Europa League, Sassuolo nu a avut continuitate în rezultate. Runda trecută a remizat la Bologna, 1-1, după ce anterior o bătuse acasă pe Crotone (2-1). Și mai devreme, suferise singurul eșec din ultimele 4 jocuri, 3-4 pe terenul Milanului. De 3 meciuri, echipa antrenată de Eusebio Di Francesco (fost jucător al Romei) ia și dă mereu gol. În actuala Serie A a înscris în toate disputele, însă un 2-1 pe teren propriu cu Pescara, în a doua etapă, a devenit 0-3 la masa verde deoarece l-a folosit pe Ragusa, care nu avea drept de joc. Apoi, acasă a legat 3 victorii, cu 5 goluri marcate și numai unul încasat.

Roma mizează pe cel mai bun atac, cu 23 de reușite, câte dăduse după 9 etape și în 2013-2014 cu Rudi Garcia pe bancă: o singură dată în istorie au izbutit ”giallorosii” să puncteze mai mult într-un asemenea interval, 25 de reușite în ediția 1960-1961. Remarcabil, din cele 23 de goluri, 20 sunt semnate de atacanți, cel mai prolific fiind bosniacul Dzeko (8). Altfel, în 13 din precedentele 15 jocuri din Serie A au avut minimum două reușite.

Acum, trupa lui Spalletti se prezintă pe ”Stadio Citta del Tricolore” după 3 succese consecutive, precedate de un 1-3 ”afară” cu FC Torino, al doilea eșec stagional. Pe primul îl încasase tot pe teren străin, 0-1 la Florența, în unica partidă din acest campionat în care nu a putut marca. Tot din deplasare s-a mai întors cu un egal și un triumf prețios, 3-1 la Napoli. De 4 meciuri, ”giallorossii” înscriu și iau constant gol. Remarcabil, ei nu au cedat decât de două ori în anterioarele 26 de apariții în campionat.

Niciodată nu a reușit Sassuolo să o învingă pe AS Roma. Din cele 6 dispute directe all-time, gazdele au înregistrat 3 egaluri, numai la Roma, și 3 înfrângeri, toate la zero și doar pe propria arenă: stagiunea trecută au făcut 2-2 pe ”Olimpico” și 0-2 acasă.

Pentru noua confruntare, Sassuolo nu contează pe Berardi, Missiroli și Leschert, incerți fiind Gazzola și Matri. Dincolo, AS Roma nu-i are la dispoziție pe Vermaelen, Perotti, Peres și Mario Rui, dar l-a recuperat pe Rudiger, accidentat din iunie. Incert este Juan Jesus.

(Foto: MediafaxFoto)

Ofertă Casa Pariurilor cote meci Sassuolo – AS Roma

Etichete: ,

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *