Circuitul favorit al lui Hamilton

octombrie 23, 2016

hamilton-budapesta

GRAND PRIX SUA

Duminică seară, la Austin, va avea loc Grand Prix-ul Statelor Unite ale Americii. Un circuit foarte drag lui Lewis Hamilton, care din 2012, anul debutului texan în Marele Circ, a ieșit victorios de trei ori în ultimii 4 ani. Cel care a întrerupt seria lui Hamilton a fost Sebastian Vettel (2013).
Mai sunt 4 etape din acest sezon, iar diferența dintre Nico Rosberg și Lewis Hamilton este acum de 33 de puncte. Interesant este faptul că britanicul nu a obținut nicio victorie după pauza de vară, bilanțul său fiind un loc doi, de trei ori poziția a treia și un abandon. În aceeași perioadă, Rosberg a fost strălucitor, 4 victorii din 5 posibile și un loc trei.
La nivelul echipelor, titlul a fost adjudecat deja la finalul Marelui Premiu al Japoniei de către Mercedes (al treilea titlu consecutive). Lupta se va da pentru poziția secundă între Red Bull (Ricciardo și Verstappen) și Ferrari (Vettel și Raikkonen). În acest moment, diferența dintre cele două este de 50 de puncte în favoarea echipei austriece.
Nico Rosberg a fost cel mai rapid în primele sesiuni de antrenamente, iar Vettel pare mai în formă decât Raikkonen, locul 4 în comparație cu cel de-al 10-lea timp obținut de finlandez.
Un amănunt interesant: Rosberg a plecat de fiecare data din pole-position în ultimele două curse din SUA, însă cel care s-a impus la final a fost Hamilton. „Trebuie să abordez fiecare cursă cât de bine pot și să lupt pentru fiecare victorie. Statele Unite reprezintă a doua țară pentru mine”, a declarat britanicul.
Lui Sebastian Vettel îi expiră contractul cu Ferrari la finalul anului viitor, iar zvonurile privind despărțirea de scuderia italiană au apărut deja, fostul campion mondial fiind se pare nemulțumit de monopostul oferit de către Ferrari. Germanul a încercat să liniștească apele la Maranello, declarând că „ne concentrăm pe cele 4 curse care au mai rămas şi pe pregătirea anului viitor. Nu cred că acum este important să ne uităm la detalii privind contractul meu. Ne ocupăm de dezvoltarea monopostului”.

(Foto: MediafaxFoto)

Ofertă Casa Pariurilor cote cursa Grand Prix SUA

Etichete:

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *