Valencia e în creștere, dar Barcelona contează pe forma lui Messi

octombrie 22, 2016

messi barcelona 1

VALENCIA – BARCELONA, ora 17:15

Pe ”Mestalla”, Valencia și FC Barcelona încearcă fiecare să confirme victoriile din precedenta etapă, venite după câte un eșec. Înaintea disputei, ”liliecii” ocupau doar locul 14, cu 9 puncte adunate. La rândul lor, catalanii se aflau abia pe a 4-a poziție (cea mai slabă clasare după 8 etape în ultimul deceniu), cu 16 puncte, doar două totuși până la liderul Atletico.

Fără niciun egal până acum, precum doar Bilbao, Valencia tocmai s-a impus la Gijon, 2-1, probând că se află în creștere: nu a pierdut decât o dată în ultimele 4 runde, restul de 3 fiind toate câștigate la același scor, 2-1. Această serie a fost precedată de 4 eșecuri la rând. Echipa preluată recent de italianul Cesare Prandelli a luat gol în toate cele 8 runde, marcând în 6 dintre ele, inclusiv în 5 din ultimele 6. Din cele 3 succese, doar unul l-a realizat acasă, 2-1 cu Alaves, pe lângă 3 înfrângeri, doar precedenta fără să înscrie, 0-2 cu Atletico. Notabil, ”alb-violeții” au terminat 5 dintre etape cu câte două reușite.

FC Barcelona a învins-o anterior pe La Coruna, 4-0 pe ”Camp Nou” (acolo unde avea să se impună apoi la același scor și cu Manchester City, în Ligă), victorie precedată de un 3-4 cu Celta, la Vigo, în al doilea eșec din actuala Primera, însă singurul de ”afară” și tot unicul de 5 runde încoace, 3 încheiate cu triumfuri. În primele 3 deplasări învinsese mereu, în două cu câte 5 goluri date. De altfel, înscriind în fiecare joc, echipa condusă de Luis Enrique contează pe cel mai bun atac, cu 26 de reușite, însă suferă în apărare, întrecută de 10 ori în 5 dintre meciuri.

Gazdele nu au nicio problemă de efectiv. În schimb, FC Barcelona are necazuri în defensivă, unde nu se poate baza pe Cillessen, Pique, Jordi Alba, toți accidentați, incert fiind Sergi Roberto.

Valencia a fost mai bună sezonul anterior, cu 1-1 acasă, dar 2-1 în Catalunya, într-o răzbunare pentru eliminarea din Cupă (0-7, 1-1). Victoria din aprilie de pe ”Camp Nou” este singura din precedentele 4 dueluri directe din campionat, două dintre ele pierdute, unul acasă, 0-1 în noiembrie 2014. Pe propria arenă nu a mai triumfat (2-1) din februarie 2007, de când a înregistrat în fața catalanilor 5 egaluri și 4 eșecuri. De 13 precedente încoace se înscrie mereu.

(Foto: Guliver/Getty Image)

Ofertă Casa Pariurilor cote meci Valencia – Barcelona

Etichete: ,

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *