Roma poate face pasul spre primăvară

octombrie 20, 2016

dzeko as roma

AS ROMA – AUSTRIA V., ora 22:05

AS Roma are ocazia să facă un pas important către ”16”-imile Europa League. Echipa din capitala Italiei este lider de grupă, cu 4 puncte, după 1-1 la Plzen și 4-0 cu Astra, iar o victorie cu Austria Viena, care contează pe același punctaj prin 3-2 la Giurgiu și 0-0 cu Viktoria, iar netezi traseul.

După o perioadă cu rezultate contradictorii, elevii lui Luciano Spalletti și-au găsit cadența. Ei au învins mereu de 3 partide încoace, cu 9 goluri date și două încasate. În plus, s-au înclinat numai o dată în ultimele 5 meciuri. În întreg sezonul au suferit 3 eșecuri, unul acasă și foarte dureros, 0-3 cu FC Porto, rezultat care a dus la ratarea grupelor Ligii. În rest, pe ”Olimpico” , romanii și-au mai trecut în cont 6 victorii, anterioarele 5 consecutive într-un golaveraj 15-4. Același joc cu lusitanii e singurul din ultimele 15 de acasă în care nu au marcat. În plus, Roma vine și după un succes foarte bun pentru moral, 3-1 la Napoli în ”Derby del Sole”.

Austria este neînvinsă de 3 dispute, cu o remiză albă completată de două victorii cu câte două goluri date, și s-a înclinat numai o dată de 5 confruntări încoace. Din 21 de partide stagionale, în doar două nu a înscris. Din totalul de 5 insuccese suferite în acest sezon, două le-a încasat pe teren străin, unde a mai bifat un nul și 8 triumfuri, cu gol dat în absolut toate deplasările. Notabil, formația antrenată de germanul Thorsten Fink a triumfat în toate cele 4 vizite făcute în Europa în actualul sezon, golaveraj 10-4.

Gazdele nu-i au la dispoziție pe Rudiger, Mario Rui, Vermaelen, Bruno Peres, Perrotti, incert fiind Strootman. Contra austriecilor, Francesco Totti poate pune două borne personale: meciul 100 în cupele continentale și golul 100 în Europa.

Nicio dispută directă nu mai există între cele două combatante. Dintre rivale austriece, AS Roma s-a mai înfruntat numai cu FC Wacker Innsbruck, pe care a bătut-o de două ori în 1992. Dincolo, Austria Viena a întâlnit de 10 ori adversare din Italia, cu o victorie (2-1 cu Inter în 1983), 4 egaluri și 5 eșecuri, golaveraj 4-15. Din Peninsulă s-a întors numai cu două remize și 3 insuccese.

(Foto: Guliver/Getty Image)

Ofertă Casa Pariurilor cote meci AS Roma – Austria V.

Etichete: ,

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *