Start într-un nou sezon de Euroligă, cu o schimbare de format

octombrie 12, 2016

carroll-real-madrid

BASCHET: REAL MADRID – OLYMPIAKOS, ora 22:00

Real Madrid și Olympiakos Pireu deschid noua ediție a Euroligii la baschet masculin, competiție ajunsă la al 60-lea sezon all-time și la al 17-lea în epoca modernă. Noua stagiune presupune o schimbare de format: vor evolua doar 16 echipe într-o singură fază a grupelor, cu meciuri tip campionat, tur-retur. La final, primele 8 clasate vor lupta încrucișat (locul 1-locul 8, 2-7, 3-6, 4-5) în sistemul ”cel mai bun din 5 meciuri”, între 18 aprilie și 2 mai, pentru pătrunderea în Final Four, programat în perioada 19-21 mai. Campania trecută, în competiție au intrat 24 de echipe, împărțite în 4 serii de câte 6, apoi a urmat o a doua fază a grupelor, cu două serii de câte 8, după care s-au jucat ”sferturile” pentru accesul în Final Four.

Pregătiți din 2011 de Pablo Lasa, spaniolii au început sezonul cu un eșec, 93-99 în Supercupa cu FC Barcelona. Ulterior, și-au trecut în cont 3 victorii la rând, două dintre ele în campionat. Ultima a fost și cea mai prețioasă, 94-75 pe un teren greu, cel al Valenciei. În propria sală, cu tot cu sezonul precedent, nu a mai pierdut de 11 partide, de la un 63-75 cu Fenerbahce, în anterioara ediție a Euroligii. Greul îl duc tot cunoscuții Llull, Reyes, Rudy Fernandez, Ayon, Randolph, dar credit mai mare i se va acorda și puștiului Doncic (17 ani), mezinul actualei Euroligi.

Cu Giannis Sfairopoulos pe bancă din 2014, Olympiakos nu a disputat în actuala stagiune decât două meciuri oficiale, ambele pe plan intern. Le-a câștigat pe amândouă, una în deplasare. Pe teren străin, inclusiv cu sezonul trecut, nu a mai cedat de 8 jocuri, toate câștigate, de la un 66-98 în Rusia, cu Himki, în precedenta Euroligă. Față de 2015-2016, echipa greacă nu a suferit multe modificări în lot: au venit 3 jucători și au plecat 5, între care Othello Hunter, ajuns chiar la Real.

Cele două echipe s-au înfruntat și în ediția trecută, când fiecare a învins acasă, Real cu 84-72, Olympiakos cu 99-84. Madrilenii sunt neînfrânți în propria sală din aprilie 2009, elenii triumfând atunci cu 78-75. Din acel moment, gazdele au legat 6 victorii.

În privința șanselor la cucerirea trofeului, Real este a 3-a favorită, iar Olympiakos – a 5-a. Pe primele două poziții se găsesc campioana CSKA Moscova și vicecampioana Fenerbahce.

(Foto: MediafaxFoto)

Ofertă Casa Pariurilor cote meci Real Madrid – Olympiakos

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *