Chiar și fără Neymar, Brazilia caută a 4-a victorie consecutivă

octombrie 11, 2016

brazilia-3

VENEZUELA – BRAZILIA, miercuri, ora 03:30

Venezuela are o misiunea tare complicată: contra Braziliei încearcă să obțină prima sa victorie din aceste eliminatorii. În primele 9 runde, formația antrenată de Rafael Dudamel nu a adunat decât două puncte, deținând ”lanterna roșie”. În schimb, Selecao se găsește pe poziția secundă, cu 18 puncte, unul sub liderul Uruguay.

Cu cel mai slab atac și cea mai fragilă apărare, golaveraj 9-24, venezuelenii tocmai s-au înclinat în Uruguay, 0-3, după ce realizaseră o mică surpriză, rezistând acasă în fața Argentinei, scor 2-2. Celălalt punct îl acumulaseră acum 5 partide din deplasare, în Peru, tot 2-2. În rest au înregistrat 7 eșecuri, 3 dintre ele pe propria arenă: în ultimele 3 vizite primite au marcat și au luat mereu gol. În toate competițiile, elevii lui Dudamel nu au mai triumfat de 5 jocuri, 3 cedate, de la un 1-0 cu Uruguay în iunie trecut, la Copa America Centenario.

Brazilia beneficiază de cea mai productivă ofensivă într-un golaveraj 21-9. În precedentul joc a izbutit cel mai detașat succes, 5-0 acasă cu Bolivia. Echipa preluată de Tite din iunie 2016 a pierdut doar în prima etapă, 0-2 în Chile, după care a înregistrat 3 remize și 5 triumfuri (precedentele 3 la rând), toate cu gol dat. Singurul succes ”afară”, pe lângă un eșec și două egaluri, l-a bifat în anterioara deplasare, 3-0 în Ecuador. Indiferent de întrecere, Neymar și colegii lui au legat 3 victorii de la un 0-1 cu Peru la Copa America Centenario, unica înfrângere din anterioarele 12 confruntări.

Gazdele nu-i au la dispoziție pe Christian Santos și Luis Seijas, ambii cu probleme medicale. În plus, Vizcarrondo și Alex Gonzales sunt suspendați. În cealaltă tabără, brazilienii sunt privați de Marcelo, Casemiro și Douglas Costa, toți accidentați. Nici Neymar nu a făcut deplasarea la Merida, starul Barcelonei aflându-se la doar un ”galben” de suspendare, ceea ce i-a determinat pe oficialii brazilieni să-l menajeze, căci următorul joc este cu Argentin, în noiembrie.

În tur, Brazilia a învins cu 3-1. De 5 partide nu a mai pierdut trupa ”auriverde” cu Venezuela, cu două remize albe și 3 victorii, cu începere de la un 0-2 consemnat într-un ”amical” jucat în SUA în iunie 2008. Acesta este și unicul eșec în 11 dueluri directe, 8 dintre ele câștigate, golaveraj 33-6.

(Foto: Guliver/Getty Image)

Ofertă Casa Pariurilor cote meci Venezuela – Brazilia

Etichete: ,

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *