Slovenia încearcă să profite de incertitudinile Angliei

octombrie 11, 2016

miral-slovenia

SLOVENIA – ANGLIA, ora 21:45

Slovenia evoluează la Ljubljana după un triumf important, 1-0 acasă cu Slovacia, după ce la debutul acestor preliminarii se împiedicase în Lituania, scor 2-2. Toate cele 3 reușite le-a semnat în repriza secundă, iar zestrea de 4 puncte o situează pe locul 3. La rândul ei, Anglia nu a început foarte convingător traseul cu noul selecționer, interimarul Gareth Southgate, un 2-0 acasă cu modesta Malta. Anterior, cu Sam Allardyce pe bancă, trupa Albionului se impusese scurt, 1-0 în Slovacia, fiind singura din serie cu punctaj maxim, dar și unica fără gol primit.

Succesul cu slovacii este primul obținut de sloveni după o așteptare de 4 partide, terminate cu două remize și tot atâtea eșecuri, 3 dintre ele fără să fi marcat. Una din înfrângeri, 0-1 într-un test cu Turcia, este singura încasată în ultimele 6 prezențe pe teren propriu, jumătate câștigate și 5 încheiate cu doar câte un gol dat. Numai o dată în precedentele 8 dispute de acasă nu au marcat.

Anglia a legat două succese după ce părăsise Euro 2016 învinsă de Islanda, 1-2 în ”optimi”. Acesta este singurul eșec din ultimele 9 meciuri, 6 câștigate. În același timp, numai o dată în anterioarele 12 înfruntări nu a înscris. ”Afară” nu s-a mai înclinat de două meciuri (o remiză albă, un succes), după un 0-2 într-un ”amical” în Spania, unica înfrângere de 16 deplasări încoace, 9 terminate cu victorii.

Trei meciuri oficiale au mai avut loc anterior între cele două echipe. Anglia s-a impus în toate: 1-0 la CM 2010, apoi 3-1 acasă și 3-2 ”afară” în preliminariile CE 2016. Ultima victorie a fost semnată de Rooney în minutul 86. Tot insularii au triumfat și în singurul ”amical”, 2-1 pe ”Wembley” în septembrie 2009.

Gazdele nu au probleme speciale de efectiv. În schimb, față de precedenta convocare, englezii au rămas fără portarul Heaton și fundașul Bertrand, ambii accidentați, în loc fiind chemați Pickford (Sunderland), respectiv Gibbs (Arsenal). Rezervă la Manchester United în ultimele 3 meciuri, Rooney este foarte probabil să stea pe bancă și-n debutul partidei din Slovenia.

(Foto: Guliver/Getty Image)

Ofertă Casa Pariurilor cote meci Slovenia – Anglia

Etichete: ,

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *