Nemții nu glumesc în aceste preliminarii

octombrie 11, 2016

muller-germania

GERMANIA – IRLANDA DE NORD, ora 21:45

Germania are parte de un start ideal în aceste eliminatorii, cu două victorii concludente fără gol primit, 3-0 și în Norvegia, și acasă cu Cehia. La Hannover, liderul grupei o așteaptă pe Irlanda de Nord, și ea neînvinsă și fără gol luat după 0-0 în Cehia și 4-0 pe teren propriu cu modesta San Marino: cele 4 puncte o plasează pe locul 3, după nemți și un surprinzător Azerbaidjan cu punctaj maxim înaintea celei de-a 3-a runde.

Nemții au legat 3 succese la zero de la ultimul eșec, 0-2 cu gazda Franța în semifinalele Euro 2016. Aceasta este singura lor înfrângere din precedentele 10 partide, 7 câștigate, și unicul meci din anterioarele 7 în care nu au izbutit să marcheze. Gol nu au luat nici în anterioarele 3 jocuri de acasă, toate terminate cu succese, precedate de un 1-3 într-un test cu Slovacia, singura înfrângere de 5 partide încoace pe propria arenă, indiferent de întrecere. Numai la ”oficiale”, echipa antrenată de Joachim Low din 2006 este imbatabilă acasă de 24 de meciuri, de la un 0-3 cu Cehia în octombrie 2007. Doar în preliminariile CM nu s-a mai înclinat de 25 de partide, cu 5 remize și 20 de triumfuri, ultimele 8 consecutive (6 dintre ele la zero), cu începere de la un 1-5 chiar pe teren propriu cu Anglia, în septembrie 2001.

Nord-irlandezii au învins-o pe San Marino după o pauză de 3 jocuri, încheiate cu două eșecuri și un egal, toate fără gol dat. Ei au participat la Euro 2016, unde au urcat până în ”optimi”, bifând o victorie și 3 eșecuri, unicele însă de 18 dispute încoace, în toate competițiile. Pe teren străin nu au mai cedat de 5 confruntări, dar numai au remizat în ultimele 4, două întâi la unu, apoi la zero. Precedentul eșec suferit ”afară” de trupa condusă de Michael O Neill a fost un 0-1 în Scoția, ”amical” din martie 2015.

10 partide oficiale s-au mai desfășurat până acum între Germania și Irlanda de Nord. Nemții nu au cedat decât de două ori, ambele în preliminariile CE 1984, cu același 0-1. În rest, ei au mai înregistrat două egaluri și 6 victorii, precedentele 4 consecutive, iar anterioarele 3 fără gol încasat. Ultima confruntare a fost chiar în grupe la Euro 2016, un 1-0 decis de Mario Gomez (30). Au mai existat și 5 ”amicale”, tot cu avantaj german: 3 succese, două egaluri. Golaverajul general este 33-13.

Cu tot lotul valid, O Neill are o singură dilemă, dacă să-l titularizeze pe Kyle Lefferty, autor al unei ”duble” cu San Marino, când însă a început meciul de pe bancă. La nemți e posibil să apară Gundogan.

(Foto: Guliver/Getty Image)

Ofertă Casa Pariurilor cote meci Germania – Irlanda de Nord

Etichete: ,

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *