Muntenegru speră să dea lovitura și la Copenhaga

octombrie 11, 2016

beciraj-muntenegru

DANEMARCA – MUNTENEGRU, ora 21:45

Pe ”Telia Parken” din Copenhaga are loc un meci cu implicații majore în clasamentul grupei. Înaintea etapei a 3-a, Danemarca ocupă locul 4, cu 3 puncte: anterior a cedat în Polonia, 2-3, după ce se impusese tot la limită acasă, 1-0 cu Armenia. În vizită îi vine Muntenegru, co-lider alături de România, cu 4 puncte în cont: tocmai a umilit Kazahstanul, 5-0, după ce remizase la Cluj, 1-1 cu ”tricolorii”.

Eșecul cu polonezii este primul suferit de danezi după o invincibilitate de 4 partide, cu un egal la 2 urmat de 3 victorii, toate fără gol luat. De 10 meciuri înscriu constant. Imbatabilitatea de pe propria arenă durează de 4 jocuri (un egal, apoi 3 succese, ultimele două la zero), cu începere de la un 1-2 cu Franța într-un  ”amical” din octombrie 2015. Acesta este, însă, și singurul insucces din precedentele 10 apariții acasă, 7 terminate cu triumfuri și 9 cu gol dat. Din decembrie 2015, pe banca ”roș-albă” se află norvegianul Age Hareide.

Pentru Muntenegru, victoria de acasă cu Kazahstan a venit după o așteptare de 7 partide, încheiate cu două remize și 5 înfrângeri. Același triumf este cel mai consistent din precedentele sale 30 de confruntări, de la un 6-0 în San Marino, în septembrie 2012. În schimb, ”afară” nu s-a mai impus de 5 meciuri, cu 4 eșecuri (două la zero) urmate de un egal: ultimul succes a fost un 2-0 în Moldova în septembrie 2015. Aceasta este și unica victorie obținută de elevii lui Ljubisa Tumbakovic de 11 deplasări încoace, cu gol înscris în 6 dintre ele, în 5 cazuri numai câte unul.

Cele două formații nu s-au mai înfruntat până acum într-un meci oficial. Ele s-au mai întâlnit o singură dată într-o partidă de verificare disputată în iunie 2015 tot în Danemarca, la Viborg. Atunci, gazdele au învins cu 2-1 (Eriksen 70, Fischer 85 penalty -Jovetic 17).

(Foto: Guliver/Getty Image)

Ofertă Casa Pariurilor cote meci Danemarca – Muntenegru

Etichete: ,

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *