După 6-0 cu Kosovo, croații caută dubla în Finlanda

octombrie 9, 2016

lam-finlanda

FINLANDA – CROAȚIA, ora 19:00

În primul meci din istorie contra Croației, Finlanda încearcă să spargă gheața și să obțină cel dintâi succes din aceste preliminarii. După două etape, gazdele ocupă abia locul 5, penultimul, cu numai un punct în cont. La start au remizat acasă cu Kosovo, 1-1, pentru ca joi să fie aproape de o mică surpriză la Reykjavik: au condus cu 1-0 și 2-1, dar au pierdut, 2-3, prin două goluri încasate în minutele 90 și 90+5! Dincolo, croații conduc seria cu 4 puncte, precum Islanda: după 1-1 pe teren propriu cu Turcia, ”roș-albii” n-au avut milă de Kosovo, 6-0 în deplasare.

De nu mai puțin de 11 partide nu a mai învins Finlanda, perioadă în care a înregistrat 4 egaluri și 7 eșecuri: seria a început-o printr-un 1-1 acasă cu România. Doar în 5 din aceste meciuri a marcat, inclusiv în ultimele două. Precedentul succes l-a semnat pe propria arenă, 1-0 cu Feroe în septembrie 2015. Același triumf este unicul realizat de 12 prezențe încoace acasă, 7 încheiate cu înfrângeri. Însă, conform statisticilor, evoluțiile finlandezilor sunt mult mai bune pe teren propriu decât în deplasare.

Până la debutul în aceste calificări, Croația a participat la Euro 2016, unde elevii lui Ante Cacic au terminat grupa fără eșec, cu un egal și două triumfuri, printre care un 2-1 cu Spania, dar au fost eliminați în ”optimi” de Portugalia, 0-1 după prelungiri. Acesta este unicul lor eșec din ultimele 13 partide, indiferent de întrecere, de la un 0-2 în Norvegia în trecutele eliminatorii, dar și singurul meci din această perioadă în care nu au înscris.

Dacă finlandezii nu au nicio absență notabilă, nu același lucru se poate spune despre croați. Aceștia nu se pot baza pe Modric și Pjaca, ambii accidentați, dar speră să-l recupereze pe Rakitic.

(Foto: Guliver/Getty Image)

Ofertă Casa Pariurilor cote meci Finlanda – Croatia

Etichete: ,

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *