Germania a început tare, dar cehii vin cu antrenor nou și speră

octombrie 8, 2016

germany

GERMANIA – CEHIA, ora 21:45

Germania și Cehia se confruntă pe ”Volkspark Stadion” din Hamburg după ce s-au descurcat diferit în primele meciuri. Nemții s-au întors cu o victorie clară din Norvegia, 3-0, pe când adversarii nu au putut obține mai mult de un 0-0 pe teren propriu cu Irlanda de Nord.

Antrenată de Joachim Low tocmai din iulie 2006, Germania a învins la zero în ultimele două partide. Anterior, pierduse în semifinalele Euro 2016, 0-2 cu gazda Franța, în singurul eșec din ultimele 9 partide, 6 dintre ele câștigate. În precedentele două apariții acasă s-a impus cu același scor, 2-0, în testele cu Ungaria și Finlanda, precedate de un 1-3 cu Slovacia, unica înfrângere de 4 vizite primite încoace. La ”oficiale”, nemții s-au înclinat de două ori în ultimele 10 partide. Însă, pe teren propriu, ei sunt imbatabili de 23 de meciuri: ultimul eșec l-au suferit chiar cu Cehia, 0-3 în octombrie 2007.

Înaintea remizei cu nord-irlandezii, cehii triumfaseră în testul cu Armenia (3-0) în prima dispută după participarea la Euro 2016, terminat dezamăgitor, cu un egal la doi și două înfrângeri la zero. Imediat, rezultatele modeste au dus la înlocuirea selecționerului Pavel Vrba cu Karel Jarolim. Același succes cu armenii este singurul al Cehiei din anterioarele 6 jocuri, jumătate pierdute. ”Afară”, este neînvinsă de două confruntări, precedate de un 1-3 în Polonia, unicul insucces de 5 deplasări încoace.

Germania s-a înfruntat de 5 ori cu Cehia după separarea acesteia de Slovacia. Primele dispute au fost la Euro 1996, când nemții s-au impus și în grupe (2-0), și în finală, 2-1 cu ”golul de aur” semnat de Bierhoff. A urmat duelul din seriile CE 2004, când cehii au triumfat cu 2-1, pentru ca în 2007, în preliminariile CE 2008, fiecare echipă să câștige pe terenul celeilalte, Germania cu 2-1 la Praga, Cehia cu 3-0 la Munchen.

Joachim Low are ceva probleme de lot, la absența deja îndelungată a lui Reus adăugându-se cele ale lui Schurrle și Mario Gotze. Lipsește și Bellarabi, iar Sane, de la Manchester City, n-a mai fost chemat. În schimb a revenit printre selecționabili Gundogan, care a posibil chiar să fie titular. Low meditează însă asupra sistemului de joc, căci va încerca din nou modulul cu ”9 fals”, Thomas Muller sau Gotze urmând a beneficia de această mutare.

Cehii sunt fără cei doi fotbaliști reprezentativi ai ultimei perioade, Cech și Rosicky. Nici Plasil n-a fost convocat, iar din cauza accidentărilor lipsește o piesă importantă, mijlocașul Darida, iar atacantul Skoda e incert.

(Foto: Guliver/Getty Image)

Ofertă Casa Pariurilor cote meci Germania – Cehia

Etichete: ,

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *