Rămasă fără antrenor, Valencia forțează ieșirea din criză

septembrie 22, 2016

diego-alves-valencia-1

SPANIA PRIMERA, VALENCIA – ALAVES, joi, 22.09, ora 23:00

Contra nou-promovatei Deportivo Alaves, FC Valencia caută prima victorie stagională. În primele 4 etape, trupa ”alb-violetă” nu a obținut nici măcar un punct, motiv pentru care deține ”lanterna roșie”, având una dintre cele mai fragile defensive într-un golaveraj 5-10. Două dintre înfrângeri au fost pe teren propriu, unde a încasat 7 goluri (2-4 cu Las Palmas, 2-3 cu Betis. Inclusiv cu ediția anterioară, ”liliecii” au urcat la 8 numărul partidelor fără triumf, cu un egal și 7 eșecuri, cu începere de la un 4-0 acasă cu Eibar în aprilie. Situația delicată tocmai a dus la concedierea antrenorului Pako Ayestaran. Printre cei vizați să-l înlocuiască se numără Michael Laudrup, Rudi Garcia, Andre Villas-Boas, Guus Hiddink, Marcelino, Ruben Baraja. Interimatul e asigurat de Salvador Voro.

În schimb, Alaves poate fi considerată o mică surpriză. Revenită după 9 ani în Primera, echipa din micuțul oraș basc Vitoria este imbatabilă în acest sezon, cu 3 remize (două ”albe”) și un triumf. Pe acesta l-a obținut cu totul neașteptat în fața Barcelonei, chiar pe ”Camp Nou”, 2-1 acum două jocuri. De altfel, elevii argentinianului Mauricio Pellegrino scoseseră un rezultat excelent și în prima deplasare, 1-1 cu Atletico. Ei au continuat, astfel, seria bună din finalul sezonului trecut, terminat cu 8 partide imbatabile, 5 dintre ele câștigate. De alte 6 meciuri nu au mai cedat ”afară”.

Garay, Abdennour și Ryan continuă să fie indisponibili la Valencia. Dincolo, Feddal încă nu este operațional. Incert rămâne Dani Garcia.

Din campania 2005-2006 a Primerei Division datează precedentele dispute dintre cele două echipe. Atunci, Valencia s-a impus de două ori, 1-0 în deplasare și 3-0 pe ”Mestalla”, fiind la 6 dueluri directe invincibile, 4 terminate cu succese și alte 5 fără gol luat. Ultima victorie a lui Alaves a fost un 2-1 în aprilie 2001, exact la Valencia.

(Foto: Guliver/Getty Image)

Ofertă Casa Pariurilor cote meci Valencia – Alaves

Etichete: ,

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *