Duel cu repetiție

septembrie 5, 2016

croatia turcia

CALIFICĂRI CM 2018, CROAȚIA – TURCIA, luni, 05.09, ora 21:45

Croația și Turcia repetă duelul în care au fost protagoniste în grupele turneului final ale Euro 2016. Atunci, gazdele de acum s-au impus cu 1-0 prin reușita semnată de Modric (41), apoi au urcat până în ”optimi”, 0-1 după prelungiri cu Portugalia. În schimb, turcii au fost eliminați după prima fază.

Pentru croați, eșecul în fața noii campioane continentale a venit după ce terminaseră seria imbatabili, cu un egal și două victorii, inclusiv un 2-1 cu Spania. Aceeași înfrângere este unica din ultimele 11 partide, începând de la un 0-2 în Norvegia, în septembrie 2015. Pe teren propriu nu au mai cedat de 13 partide, de la un 1-2 cu Belgia în octombrie 2013. În ultimele 4 vizite primite nu au luat gol.

La Euro, Turcia a avut un start slab, cu două înfrângeri fără gol dat, după care a bătut Cehia cu 2-0. Recent, a susțint un joc de verificarecu Rusia, 0-0 la Antalya. În precedenta deplasare s-a impus, 1-0 în Slovenia, succes venit după un 1-2 în Anglia, singurul eșec suferit de 8 vizite făcute încoace, toate încheiate cu gol înscris.

De 5 ori s-au mai aflat față în față cele două echipe, iar Croația nu a pierdut niciodată. În acest interval, ”roș-albii” au înregistrat 3 victorii și două egaluri, unul fiind totuși tranșat în favoarea turcilor la loviturile de departajare, 1-1/3-1 pen. în ”sferturi” la CE 2008. Pe de altă parte, în Croația s-a desfășurat un singur meci, terminat 0-0 în noiembrie 2011. Elevii lui Terim nu au marcat deloc în ultimele 3 dispute directe.

Pentru noua înfruntare, Croația are ”căpitan” nou, pe Luka Modric, numit de selecționerul Ante Cacic în locul lui Dario Srna. ”Adjuncți” sunt Rakitic și Corluka. În lot a revenit Lovren, absent la Euro din pricina unei accidentări. De partea cealaltă, Fatih Terim a sosit la Zagreb fără mai mulți jucători mportanți, în frunte cu Arda Turan.

(Foto: Guliver/Getty Image)

Ofertă Casa Pariurilor cote meci Croația – Turcia

Etichete: ,

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *