Rosberg e tot lider, dar Hungaroring e pe placul lui Hamilton

iulie 23, 2016

hamilton silverstone

GRAND PRIX UNGARIA

Formula 1 se apropie de pauza de vară. Până atunci, Marele Circ are programate încă două curse, Grand Prix-urile Ungariei (în acest weekend) și cel al Germaniei (săptămâna viitoare). Titlul mondial al piloților se joacă, după ce Lewis Hamilton a câștigat ultimele două curse, cele din Austria și Marea Britanie. Diferența dintre cei doi a devenit acum extrem de mică, doar un punct mai are Rosberg în față. Ar fi fost patru puncte în mod normal, însă germanul a fost penalizat cu 10 secunde în clasamentul cursei după Silverstone, iar Max Verstappen a trecut pe locul doi în locul său. 18 puncte s-au transformat în 15 puncte pentru Rosberg, spre bucuria lui Hamilton.

Circuitul de la Hungaroring este pe placul lui Hamilton. Britanicul a câștigat de 4 ori aici, aceeași performanță fiind trecută și în dreptul lui Michael Schumacher, iar pilotul lui Mercedes poate să devină duminică după-amiază omul cu cele mai multe victorii la Hungaroring. Asta în comparație cu Nico Rosberg care nu are niciun succes în Ungaria. Germanul s-a declarat însă foarte optimist, declarând zilele trecute că are mare încredere atât în el, cât și în monopost.

Ar fi mai fi un fapt care trebuie remarcat, anume că din momentul în care s-au introdus în F1 noile motoare turbo V6 de 1.6 litri, Mercedes nu a obţinut nicio victorie în Ungaria, ultimele două ediții revenind monoposturilor Ferrari (Vettel) și Red Bull (Ricciardo).

Hungaroring este un circuit cu amintiri frumoase pentru Fernando Alonso (2003) și Jenson Button (2006), piloții actuali ai lui McLaren obținând aici primele lor victorii din carieră. Britanicul a câștigat de o manieră spectaculoasă în Ungaria, după ce a pornit în cursă de pe locul 14.

Cine a câștigat la Hungaroring în ultimele 5 ediții:
2015 – Vettel
2014 – Ricciardo
2013 – Hamilton
2012 – Hamilton
2011 – Button

(Foto: Guliver/Getty Image)

Ofertă Casa Pariurilor cote Cursa Grand Prix Ungaria

Etichete:

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *