Honda are motive să spere

iulie 16, 2016

marc marquez 1

MOTO GP GERMANIA

MotoGP a ajuns la jumătatea sezonului, o dată cu cursa de la Sachsenring, programată în acest weekend în fosta Germanie Democrată. Un circuit care le priește de minune spaniolilor. Marc Marquez (Honda) a dominat ultimele trei curse, ibericul reușind aici și un record, șase victorii consecutive, în perioada 2010-2015, succese obținute însă la toate clasele din motomondial. Coechipierul său, Dani Pedrosa, a adunat și el 4 victorii la Sachsering (2007, 2010, 2011 și 2012), iar la ultimele două ediții a terminat în spatele lui Marquez, pe locul secund. Așadar, Honda are toate motivele să obțină cel puțin un loc pe podium.
Rămânem tot la Marc Marquez, un spaniol foarte constant în acest sezon, deși Honda i-a pus la dispoziție o motocicletă capricioasă. S-au disputat până acum 8 Grand Prix-uri, iar spaniolul a reușit să fie prezent pe podium de 7 ori! Victorii în Argentina și SUA, trei poziții secunde (Italia, Catalunia și Olanda) și două locuri trei (Qatar și Spania).
Principalul adversar al lui Marquez în lupta pentru titlul mondial rămâne Jorge Lorenzo (Yamaha). Diferența de puncte dintre cei doi este de 24 de puncte (145 puncte, respectiv, 121 puncte). Italianul Valentino Rossi ocupă ultima poziție a podiumului cu 103 puncte. Italianul a pierdut teren prețios după cursa precedentă din Olanda. La Assen, Rossi conducea pe o pistă inundată de ploaie, însă, într-un viraj, acesta a pierdut aderența, ieșind în decor. Dacă mai vrea ceva de la acest sezon, Rossi trebuie să învingă la Sachsenring. Același lucru e valabil și pentru Jorge Lorenzo, spaniolul neavând rezultate în Germania cu care să se laude, de 4 ori locul secund, în perioada 2009-2012.
Și Ducati stă prost cu rezultatele bune pe circuitul germanilor, ultimele victorii fiind de pe vremea lui Casey Stoner. Echipa italiană speră însă ca, fie Andrea Ianone, fie Andrea Dovizioso să obțină pentru scuderie cel de-al 100-lea podium din istoria participărilor în MotoGP.

(Foto: Guliver/Getty Image)

Ofertă Casa Pariurilor cote cursa Moto GP Germania

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *