Nico Rosberg, favorit pe un circuit ce favorizează puterea motoarelor

iulie 2, 2016

nico rosberg

GRAND PRIX AUSTRIA

Fanii Formulei 1 sunt răsfățați în această lună pentru că Marele Circ are programată o etapă pentru fiecare weekend din iulie. Începem cu Marele Premiu al Austriei, care se desfășura pe circuitul Red Bull Ring,
aflat în micuța localitate Spielberg, cu o populaţie de doar 5.100 de locuitori. Red Bull Ring (denumit anterior A1-Ring şi Österreichring) are o capacitate de 40.000 de locuri şi este prezent în calendarul Formulei 1 din 1970. AU fost mai multe perioade de pauză, Grand Prix-ul revenind în circuitul F1 pentru ultima oară acum doi ani.
Recordurile circuitului aparțin lui Michael Schumacher (în cursă, 1:08.337 secunde, iar în calificări – 1:07.908 secunde), ambele fiind reușite în 2003, pe vremea când germanul era pilotul lui Ferrari.
Statistica ultimelor două curse desfășurate pe Red Bull Ring spune că Nico Rosberg este marele favorit, germanul câștigând de fiecare dată, iar Lewis Hamilton a terminat, atât în 2014, cât și în 2015, în urma coechipierului său de la Mercedes. De asemenea, pe ultima treaptă a podiumului s-a clasat un pilot de la Williams, Bottas în 2014, însă cu Massa care a plecat din pole-position, iar anul trecut a venit rândul
brazilianului să ocupe locul trei, pole-ul revenindu-i lui Hamilton.
Circuitul Red Bull Ring este unul care favorizează puterea motoarelor, dovadă fiind că ultimele două curse de aici au fost dominate de monoposturile Mercedes, britanicii de la Williams folosind tot un propulsor al germanilor. Ne putem aștepta la un nou triumf Mercedes.
Mercedes va beneficia în Austria de motoare noi pentru ambii piloţi Mercedes. O problemă pentru Lewis Hamilton, care a ajuns cu această ocazie la cel de-al 5-lea turbocompresor şi generator de putere al motorului. La următoarea schimbare va primi o penalizare de 10 poziţii pe grilă, un fapt care este aproape imposibil de evitat având în vedere că mai sunt de disputat încă 13 etape.
Marele Premiu al Austriei va fi unul foarte important pentru Kimi Raikkonen. Finlandezul, aflat în ultimul an de contract cu Ferrari, a avut evoluții oscilante în acest sezon, iar șefii scuderiei se gândesc deja la un alt pilot pentru a deveni coechipierul lui Vettel de anul viitor, cele mai mai mari șanse avându-le australianul Daniel Ricciardo, în prezent pilotul celor de la Red Bull.

(Foto: Guliver/Getty Images)

Ofertă Casa Pariurilor cote Cursa Grand Prix Austria

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *