Islanda în fața istoriei

iunie 27, 2016

iceland 1

EURO 2016, ”OPTIMI”, ANGLIA – ISLANDA, luni, 27.06, ora 22:00

Anglia și Islanda încheie, pe ”Allianz Riviera” din Nisa, seria optimilor de finală. Ambele reprezentative au terminat neînvinse faza grupelor, dar nu și-au câștigat seriile, ci s-au clasat pe poziția secundă, cu câte 5 puncte.

Singura cu punctaj maxim în preliminarii, echipa Albionului este neîntrecută de 6 meciuri, cu 4 succese la limită (trei de 2-1) și două egaluri. Un 1-2 într-un test cu Olanda este singurul eșec din ultimele 9 jocuri, doar ultimul, 0-0 contra Slovaciei, fiind fără gol dat (a și luat în 7 dintre ele), ba nu a pierdut decât de două ori de 25 de partide încoace, oficiale și amicale. Pe de altă parte, exceptând partidele terminate cu lovituri de departajare, Anglia este neînvinsă de 25 de meciuri de CE, în preliminarii ori la turneul final, cu începere de la un 2-3 cu Croația în noiembrie 2007, în eliminatorii.

Ajunși în premieră la un turneu final, islandezii sunt neînvinși de 4 jocuri, cu două egaluri la unu încadrate de câte o victorie, și nu s-au înclinat decât o dată în ultimele 6 partide. Pe de altă parte, ei nu au câștigat decât 4 din precedentele 15 meciuri, oficiale și amicale. Elevii pregătiți de suedezul Lars Lagerback, alături de localnicul Heimir Hallgrimsson, au marcat mereu de 12 partide încoace, dar numai o dată nu au luat gol în anterioarele 9.

Niciodată nu s-au mai înfruntat cele două adversare în partide oficiale. Ele s-au întâlnit până acum numai în două meciuri amicale, cu un egal, 1-1 la Reykjavik în 1982, și o victorie a Angliei, 6-1 la Manchester în iunie 2004. Atunci, Wayne Rooney a semnat o ”dublă”. Pentru noua dispută, ambele echipe au efectivul complet.

(Foto: Guliver/Getty Image)

Ofertă Casa Pariurilor cote meci Anglia – Islanda

Etichete: ,

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *