Revine Moto GP cu un circuit-provocare pentru toată lumea

iunie 24, 2016

marc marquez

MOTO GP OLANDA

MotoGo revine după o întrerupere de 3 săptămâni cu Grand Prix-ul Olandei de la Assen. O pauză tristă pentru toată lumea din moto mondial, după cele întâmplate în Catalunia, atunci când pilotul spaniol Luis Salom de la Moto 2 a murit chiar pe circuitul de la Montmello. De altfel, Assen, locul unde viteza este la ea acasă, e circuitul care poate răsturna toate calculele hârtiei privind lupta pentru titlu. Deocamdată, conduce Marc Marquez (Honda) cu 125 puncte, cu 10 mai multe față de un alt spaniol, Jorge Lorenzo (Yamaha). Podiumul este completat de Valentino Rossi (Yamaha), 103 puncte, italianul revenind în lupta pentru titlul după marea victorie din Catalunia. Au fost 7 curse până acum, iar victoriile și le-au împărțit doar cei trei piloți, lider fiind aici Jorge Lorenzo (Qatar, Franța și Italia), în timp ce Marquez și Rossi au câte două succese, Argentina și SUA pentru iberic, respectiv Spania și Catalunia pentru italian.
Pentru Ducatti, Assen va fi o nouă provocare. La fiecare cursă, scuderia își propune victoria pe care n-au reușit-o până acum. Rezultatele sunt chiar modeste pentru cei doi piloți italieni, cel mai bun loc fiind obținut în etapa inaugurală a sezonului, cea din Qatar, unde Andrea Dovizioso a ocupat poziția secundă. Celălalt pilot al echipei, Andrea Iannone a prins de două ori podiumul, locul trei în SUA și Italia.
Surpriza poate să apară din partea celor de la Suzuki, care anunță un nou șasiu pentru spaniolul Maverick Vinales. Pilotul are deja un loc trei în Franța, iar orice podium pentru japonezi înseamnă că s-au apropiat de cei trei granzi: Yamaha, Honda și Ducati.
Prima sesiune de antrenamente de vineri dimineață a adus primele surprize, podiumul fiind ocupat în ordine de către cei doi piloți Ducati, Iannone și Dovizioso, poziția a treia revenindu-i spaniolului Espargaro.

(Foto: Guliver/Getty Image)

Ofertă Casa Pariurilor cote cursa Moto GP Olanda

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *