Croația vrea să confirme și-n fața lui Cristiano Ronaldo

iunie 24, 2016

kalinic croatia

EURO 2016, ”OPTIMI”, CROAȚIA – PORTUGALIA, sâmbătă, 25.06, ora 22:00

Croația are prima ocazie să confirme după ce a câștigat grupa D, cu 7 puncte, învingând în ultimul meci campioana continentală Spania, scor 2-1. Dincolo, Portugalia se prezintă pe ”Bollaert-Delelis” din Lens fără victorie, dar și fără eșec la acest Euro, toate cele 3 partide din grupa F terminându-le numai cu egaluri.

Antrenată de Ante Cacic din septembrie 2015, Croația este invincibilă de 10 jocuri, cu două egaluri și 8 victorii. În această perioadă a marcat mereu, iar apărarea i-a rămas neîntrecută în 6 dintre partide, nu și în ultimele două jocuri. Precedentul insucces a fost un 0-2 în Norvegia, în preliminarii. Pentru ”roș-albi”, competiția din Franța este a 5-a fază finală de Euro la care iau parte, ratând doar ediția din 2000 (până în 1992 au făcut parte din fosta Iugoslavie). Cele mai bune rezultate au fost ”sferturile” din 1996 și 2008, în alte două cazuri fiind eliminați încă din grupe.

Portugalia nu a pierdut de 4 jocuri, iar un 0-1 în testul din Anglia este unicul său eșec din ultimele 7 partide, totodată a doua dispută din această perioadă în care nu a marcat. În schimb, nu a cedat de 10 dispute oficiale, cu 7 victorii la limită și 3 egaluri, începând de la un surprinzător 0-1 acasă cu Albania la debutul preliminariilor CE 2016. Lusitanii se află la al 6-lea turneu final consecutiv și mereu au depășit faza grupelor.

O singură dată oficial s-au mai aflat Croația și Portugalia față în față. Evenimentul s-a produs la Euro 1996, în faza grupelor, când lusitanii au fost neiertători și au învins cu 3-0 (Figo 4, Joao Pinto 33, Domingos 82). Tot ei au câștigat apoi și două ”amicale”, 2-0 în noiembrie 2005 și 1-0 (Cristiano Ronaldo 36) în iunie 2013.

Doi jucători au probleme medicale la croați, anume Modric și Mandzukic. În aceeași situație se află, în cealaltă tabără, Guerreiro, recuperat fiind Raphael. Tot acolo, selecționerul Fernando Santos și-a pus elevii să exerseze insistent penalty-uri, semn că nu exclude loviturile de departajare.

Arbitrul partidei de la Lens va fi Velasco Carballo. ”Centralul” spaniol nu i-a mai condus niciodată pe portughezi. A oficiat, în schimb, la 3 meciuri ale croaților, ultimul fiind în martie 2015 la un 5-1 cu Norvegia în preliminariile CE 2016.

(Foto: Guliver/Getty Image)

Ofertă Casa Pariurilor cote meci Croatia – Portugalia

Etichete: ,

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *