Egalul care convine ambelor echipe

iunie 21, 2016

nolito spain

EURO 2016, GRUPA D, CROAȚIA – SPANIA, marți, 21:06, ora 22:00

Partida de la Bordeaux mai are o miză reală doar pentru Croația. Echipa condusă de Ante Cacici a strâns 4 puncte și i-ar mai trebui încă unul ca să fie sigură de calificare, în condițiile în care Cehia a adunat un singur punct, iar Turcia – niciunul. Dincolo, Spania contează pe un punctaj maxim, a făcut deja pasul în ”optimi”, astfel că unica miză rămasă ar fi păstrarea primei poziții în grupă.

Croația este invincibilă de 9 jocuri, cu două egaluri și 7 victorii. În această perioadă a marcat mereu, iar apărarea i-a rămas neîntrecută în 6 dintre partide, inclusiv în 3 din ultimele 4 jocuri. Precedentul insucces a fost un 0-2 în Norvegia, în preliminarii. Pentru ”roș-albi”, competiția din Franța este a 5-a fază finală de Euro la care iau parte, ratând doar ediția din 2000 (până în 1992 au făcut parte din fosta Iugoslavie). Cele mai bune rezultate au fost ”sferturile” din 1996 și 2008, în alte două cazuri fiind eliminați încă din grupe.

Ibericii au câștigat ambele partide de la Euro fără să ia gol după ce, chiar înaintea debutului la turneul final, au cedat neașteptat (0-1) cu Georgia, cea pe care România tocmai o bătuse cu 5-1. Acesta este singurul lor eșec din ultimele 14 partide, 11 dintre ele câștigate. Ei au marcat în 4 din ultimele 5 partide și în 3 dintre ele au luat câte un gol, pornind de la un 0-0 în testul cu ”tricolorii” de la Cluj. Trupa antrenată de Vicente Del Bosque e la al 6-lea Euro la rând, triumfând la precedentele două ediții.

Numai o dată s-au mai întâlnit oficial cele două reprezentative. Acest lucru s-a petrecut în grupe la Euro 2012, când Spania a învins cu 1-0 (Jesus Navas 88). Ibericii nu au cedat nici în alte 3 partide de pregătire anterioare, serie precedată însă de un 2-0 pentru croați în martie 1994.

Cum primul obiectiv e realizat, Del Bosque ar putea odihni mai mulți titulari. Printre cei vizați se numără Juanfran, Sergio Ramos, Cesc Fabregas și Morata, cărora le-ar putea lua locul Bellerin, San Jose, Koke și Aduriz. La croați, Modric, Corluka și Mandzukic au acuzat unele dureri musculare, dar numai primul ar putea să absenteze. Dacă va fi cazul, el va fi substituit de Kovacic.

(Foto: Guliver/Getty Image)

Ofertă Casa Pariurilor cote meci Croatia – Spania

Etichete: ,

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *